Giftorm, vad krävs?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

44
5
Malcibni:
Tjena 

Jag undrar vad som krävs för att få köpa och äga en giftorm? Har inte tänk köpa nu men i framtiden.

429
254
JACLAR123:
Ålder bland annat. Då jag ser att du är 15 år ;)

150
90
HameFall:

JACLAR123 skrev:
Ålder bland annat. Då jag ser att du är 15 år ;)

Men som Malcibni sa.. i framtiden.

Via lagar tror jag ingenting sätter stopp, men finns ju lite saker du bör göra för att underlätta.
Du kan börja med att läsa på lite på olika iställen, t.ex: www.shr-herp.com/SHR/Riktlinjer.pdf
Sen är det ju alltid smidigt att kolla upp veterinärer i området utifall något skulle hända ormen utifall dom ens tar emot giftormar, sen vid köp gäller oftast att man ska ha referenser och gå kurs i Grundkurs i giftormshantering och säkerhet är alltid bra.


2966
1645
Hoggaforfan:
Vad som krävs av seriösa försäljare är ålder och oftast referens, någon som kan intyga att du har kunskap och genuint intresse för gift.
Men det är helt frivilligt, rent lagmässigt finns det inga krav.

Medlem i SHF
137
55
BenjaminLindner:
Tror det finns vissa ormar som är olagliga att hålla i Sverige tex pufformar, men en bushmaster på 3.5 meter är helt ok! Sjukt hur okunniga de som satt reglerna VERKAR vara. 

953
1840
peter54:
Är det sant, får man inte ha puffadder?

356
177
krypet:
Varje kommun kan dessutom ha egna regler vad jag vet. Kontrollera därför med din kommun vad som gäller där just du bor.

2966
1645
Hoggaforfan:
Jo man får ha puffadders enligt Svensk lagstiftning. Men kan iofs kräva tillstånd enligt kommunal lag men gäller genrellt gift vad jag sett och inga specifika arter.
För mig det finns en regel på maxstorlek men inte hittat den men då gäller ju det pyton, boa och anakondor. Möjligen kungskobra med iofs

Medlem i SHF
3992
5010
Jonas_:

BenjaminLindner skrev:
Tror det finns vissa ormar som är olagliga att hålla i Sverige tex pufformar, men en bushmaster på 3.5 meter är helt ok! Sjukt hur okunniga de som satt reglerna VERKAR vara. 


Vart har du hört det om man får fråga? Eller chansar du, alternativt lyssnar på rykten ;) 

Det stämmer iaf inte...

Malcibni: Det du SKA göra om du tänkt börja med giftormar är att gå med i en förening, utan bra seriösa kontakter inom hobbyn kommer man inte särsklit långt, så börja med steg 1 så tar vi allt annat efter det :)


85
13
Gnasher:
Blev intresserad av tråden att slå en titt på vad som gäller i Enköpings kommun som jag bor i -gäller dock inte mig som bor ute på landet (ska iochförsig inte ha några fler ormar då min bättre hälft säger nej - oh yeah I'm whipped :-))

Som jag kan tolka det är det tillstånd som gäller för alla ormar, gift som "ogift":-) inom detaljplanerat område - krävs alltid tillstånd, och villkoren är noggrant specificerade.
Innehavaren ska vara myndig, terrarierna ska vara utformade så att rymning inte kan ske, ventilationskanaler och golvbrunnar försedda med nätspärrar.
För giftormar tillkommer ytterligare villlkor. Ägaren har skyldighet att se till att användbart serum finns att tillgå på näraliggande sjukhus eller apotek, miljö- och byggnadsnämnden ska underrättas om var serum finns, och såväl polis som räddningstjänst ska underrättas om var giftormar finns.
De extremt farliga giftormar som ormexpertis anser att över huvud taget inte bör få hållas av privatpersoner, får enligt villkoren inte hållas i hus där det finns bostäder. Det blir alltså inget generellt förbud mot dessa giftormar, men farorna med dem, och att det är nödvändigt med en noggrann prövning om tillstånd begärs, framgår klart.
Om skorpioner, giftödlor, giftspindlar och andra giftiga terrariedjur säger riktlinjerna för tillstånd till djurhållning ingenting.
Samma blankett skall användas som för häst, nötkreatur, svin, get, får, fjäderfän(ej sällskap) & pälsdjur ( ej sällskap)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild