Giftorm, vad krävs?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

135
130
Hellemar:
Tjabba...

Angående det där ned pufformar då gissar jag att det är den gamla mardrömsmodellen, förlåt, Stockholmsmodellen som ligger till grund för det... Jag vet inte hur det tramset gäller idag i Stockholm och fler kommuner som apade efter...
Jo, enligt det tramset fick man ju inte ha en rad arter och släkten och det lustiga var att många reptilnissar, främst i SHF, förespråkade tramset också trots att de själva bröt mot löjlerierna och hade tillstånd på sånt man fick men "gömde" sånt man inte fick ha... Dubbelmoral så det förslog... Vad hade de gjort om olyckan garit framme och de blivit bitna av nåt de officiellt inte hade? Det hade kanske blivit spiken i kustan för hela reptilhobbyn... Huga för en sådan otäck tanke och denna mardrömsmodell...


Henke :)

44
5
Malcibni:
Ok Jonas_ . Har du något tips på vilken förening?

Medlem i SHF
137
55
BenjaminLindner:
Det var något jag hörde av en person, men det kanske inte är sant. :)

135
130
Hellemar:
Tjabba igen...

Sökte på Stockholms stads hemsida och beklagligt nog lever de kvar på stenåldern men numera är det ingen självutnämnd univesell lag där de förbjuder pufformar mm utan bara att man måste ha ett eget hus åt dem... hur var det nu - markpriserna är jättelåga i storstäderna så det de kräver är realistiskt? Undrar hur ställningen till detra är bland SHFs medlemmar idag - lever de fortfarande med dubbelmoral eller orkar de inte agera?


Henke :)

142
5
JulefridHosOnkel:
Det är från kommun till kommun. Min polare skickade personligen en lista (minns inte vad det var för kommun dock), där det stod en del arter dom förbjudit, b.la Bitis arietans. Däremot stod t.ex varken B. asper eller valfri Lachesis med på listan. Lite roligt, när det finns Kap puffar som inte blir så mycket större än vad är det? 70-80 cm, eller Windhoek som blir runt 60 cm samtidigt som att en Costa Rica B. asper hona lätt kan dra 2.2 m, och L. muta muta vet vi ju alla vad dom kan landa på. 

34
29
Olmen:
Gnasher skrev:
Blev intresserad av tråden att slå en titt på vad som gäller i Enköpings kommun som jag bor i -gäller dock inte mig som bor ute på landet (ska iochförsig inte ha några fler ormar då min bättre hälft säger nej - oh yeah I'm whipped :-))

Som jag kan tolka det är det tillstånd som gäller för alla ormar, gift som "ogift":-) inom detaljplanerat område - krävs alltid tillstånd, och villkoren är noggrant specificerade.
Innehavaren ska vara myndig, terrarierna ska vara utformade så att rymning inte kan ske, ventilationskanaler och golvbrunnar försedda med nätspärrar.
För giftormar tillkommer ytterligare villlkor. Ägaren har skyldighet att se till att användbart serum finns att tillgå på näraliggande sjukhus eller apotek, miljö- och byggnadsnämnden ska underrättas om var serum finns, och såväl polis som räddningstjänst ska underrättas om var giftormar finns.
De extremt farliga giftormar som ormexpertis anser att över huvud taget inte bör få hållas av privatpersoner, får enligt villkoren inte hållas i hus där det finns bostäder. Det blir alltså inget generellt förbud mot dessa giftormar, men farorna med dem, och att det är nödvändigt med en noggrann prövning om tillstånd begärs, framgår klart.
Om skorpioner, giftödlor, giftspindlar och andra giftiga terrariedjur säger riktlinjerna för tillstånd till djurhållning ingenting.
Samma blankett skall användas som för häst, nötkreatur, svin, get, får, fjäderfän(ej sällskap) & pälsdjur ( ej sällskap)


De här kraven är helt orimliga och om nån är intresserad tycker jag att ni ska överklaga. Serum tex hålls ingen annanstans än Apoteket Scheele i Stockholm. 

Medlem i SHF
4003
5037
Jonas_:

Malcibni skrev:
Ok Jonas_ . Har du något tips på vilken förening?


www.terrariedjur.se/?page=info&sub=assocs

Bara välja en :) Jag personligen är med i SHF, mycket giftormsfolk med i den samt en hel del aktiviteter året om! 


741
681
Binks:
Att massa olika vårdcentraler och ställen ska hålla med serum går inte.
Serum kostar mycket pengar och har bästföre datum så de kommer inte hållas på fler än 1-2 ställen i Sverige.

Har du kunskap och möjlighet så kan du nog ha vilken orm du vill.
Blir det gnäll och liv av myndigheter så finns det människor att vända sig till som hjälper en med det juridiska, alltså en bra anledning varför man ska vara med i en förening.

Sen hela grejen med att söka "tillstånd" tänker jag inte gå in på för mycket, men kan säga som så att de flesta kommuner vet inte ens någonting om hela tillståndet utan det är något som ligger i ett "paket" när de bara klubbar igenom en klump med regler, tex tomgånskörning.
Så de vet oftast inte så mycket om hela grejen med tillstånd eller varför.

Informera polis och brandmän har jag inte ens hört att man ska göra?
Kommer de och plingar på och har papper på att de ska in så släpper man in dem.
Har det något i rummet att göra så får de väl gå in och titta då, mer än så tror ja inte de sträcker sig.

Medlem i SHF
292
659
viper66:
Ni som tjatar om serum mm. Är det ingen av er som har tittat på antidot registret? Serum förvaras inte bara på scheele.

593
551
Redfoot:
Börjar det inte bli lite OT just nu?
/R
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild