Ska det vara så här?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

379
399
Mr_B:

Kan bara hålla med om det mesta vad som sägs här i tråden. Tror precis som Binks att lagar är en farlig väg o gå.

Men kan samtidigt inte förstå vissa köpare.

Oftast står det en ålder o kunskap av liknande arter i annonser som rör giftiga ormar o ödlor. Har man inte det så svarar man inte. Ganska enkelt faktiskt. 


478
592
Rottenroth:

Tycker själv det är rätt sunt att hålla minst 20 som ålder.

Dock är inte alla ungdomar i "testobomb" kaxigcooling stadiet, vissa har sunt förnuft redan i tidig ålder.

Hade själv inte sålt till under 20 och 1 referens(fler är oväsentligt så länge referensen är pålitlig) jag vet är bra så vidare jag inte känner personen och vet om tidigare erfarenheter.

Tycker inte folk under 18 ska ha djur överhuvudtaget eftersom det är ofta så att det blir temporära köp, det är lite struligt med ekonomin och måste säljas av hela tiden, man vet inte riktigt vad man vill ofta i den åldern heller.

Men det är min åsikt kring hela, alla behöver inte följa den.


903
509
Evanjeline:
Om unga ska ha djur eller inte tycker jag beror väldigt mycket på dels vilket djur, sen föräldrarna i fråga. Jag tror att det är väldigt nyttigt för barn att ha djur. Sen behöver man kanske inte köpa en vattensköldpadda som blir stor, kräver mycket skötsel, utrymme, och lever länge. Sen måste föräldrarna givetvis ta sitt ansvar och veta vad de ger sig in på. Sen får man ju känns sina barn också, och veta hur de är som personer.

269
60
Jonas:
Nu kanske jag kommer få lite hat mot mig, men 18 år på alla djur om inte målsman är med. Referenser på djur som är potenta. Men det kanske inte går att hålla om butiker och stora säljare ska gå runt?

903
509
Evanjeline:
Självklart ska målsman vara med om man är under 18 år,tycker i alla fall jag

741
681
Binks:
Ja självklart är det föräldrarna som har huvudansvaret när barnen ska skaffa djur, men giftormar är inget barn ska skaffa ens om föräldrarna tar ansvar för dem.

Det råkar även vara så att jag känner igen namnet på den minderårige sedan många år tillbaks då han redan på den tiden såg till att bluffa till sig skorpioner av den värsta sorten, så han har bara gått över till värre grejer nu.
Av de jag fått berättat så har inte föräldrarna varit specielt engagerade i vad han haft för djur utan har plockat upp djur åt honom hos diverse lurade personer.

Jag tycker rent ut sagt att det är förjävligt att det kan gå till såhär.

Jag önskade att ALLA tog sitt ansvar för vad de släpper ifrån sig och de gör nog de flesta, men de finns alltid de som vill bli av med avkommor och diverse slit-och-släng djur för att få sig nån hunka, så det kommer vi aldrig ifrån tyvärr.

Men skönt att se att många här iaf har en sund inställning till hur det ska gå till och hur man skall gå till väga.
Frågan är, kollar ni ALLTID ålder på den som kommer och köper?

269
60
Jonas:
Rent juridiskt så kan du nog faktiskt anmäla en person som säljer ett giftigt djur till en minderårig även om målsman varit med, om olyckan är framme. Så jag skulle nog inte rekommendera att sälja giftigt djur till någon under 18 som du säger binks:)

478
592
Rottenroth:

Evanjeline skrev:
Om unga ska ha djur eller inte tycker jag beror väldigt mycket på dels vilket djur, sen föräldrarna i fråga. Jag tror att det är väldigt nyttigt för barn att ha djur. Sen behöver man kanske inte köpa en vattensköldpadda som blir stor, kräver mycket skötsel, utrymme, och lever länge. Sen måste föräldrarna givetvis ta sitt ansvar och veta vad de ger sig in på. Sen får man ju känns sina barn också, och veta hur de är som personer.



Beror lite på fall och fall, jag har 18-årskrav (20 år vid gift) oavsett och jag hade inte sålt till någon förälder som agerar målsman för icke giftiga heller.

Så vidare inte föräldern som köper djuret köper det till sig själv och sedan får ungen vara med på det. Det är mina krav och självklart får andra gör på annat sätt om de tycker det är nyttigt.

Men jag tycker inte det är nyttigt att till exempel som man ser på mässor ibland att föräldrar köper tigerpyton ungar till sina 15-16-åringar, det är helt ansvarslöst då dessa djur blir extremt farliga när de vuxit på bra. Sådant tycker jag man kan vänta med tills man är 18 också.

Långt ifrån alla skaffar utrymme till att ha dem i ens.


Medlem i GHF
636
410
Jimmy:
Jonas skrev:
rent juridiskt så kan du nog faktiskt anmäla en person som säljer ett giftigt djur till en minderårig även om målsman varit med om olyckan är framme. så skulle nog inte rekommendera att sälja giftigt djur till någon under 18 som du säger binks:)



Det finns knappast något juridiskt stöd bakom att anmäla en säljare som säljer gift till en minderårig.
Finns helt enkelt inga lagar som reglerar det. Det är endast säljarens sk "goda rykte" i hobbyn som ev kan stå på spel.



741
681
Binks:
Det som kan stå på spel blir ju när olyckan är framme och de kommer till ytan att en icke myndig har en orm hemma som klassas som döden av 99% av svenska folket.

Tidningarna blåser upp de till att det är en massinvasion av giftormar som tar över svenska hemmen och plötsligt går varken Kalle 3 år säker i sandlådan eller Sigrid 87 på sin bingo.

Folk vill ha svar på var folk får tag på giftormar och varför ett litet pulver till unge fått tag på den.
Folk sätter press på staten och kommuner om varför de inte gör något åt denna invasion som är bakom varje dörr.

Då börjar politiker, kommunfullmäktige och alla människor som har något att säga till om, men inte har kunskap om saken i fråga, att göra lagar och regler om vår hobby.

Där vill vi inte hamna!
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild