Göteborgs Herpetologiska Förening(GHF)

Göteborgs Herpetologiska Förening(GHF)

Terrariehobby
Det är många i Sverige som har terrarium med grod- och kräldjur hemma. Under de senaste decennierna har denna hobby vuxit och idag är det inte ovanligt att ha t.ex. en orm eller ödla som husdjur. Tack vare det stora intresset för dessa djur kläcks och föds det varje år mängder av ungar av olika arter i fångenskap, vilket innebär att det är ganska enkelt och billigt att köpa en reptil eller amfibie.

Vår förening
Göteborgs Herpetologiska Förening, GHF, bildades 1967 och har sedan starten varit en förening för oss som är intresserade av grod- och kräldjur (herptiler). Att gå med i GHF ger Dig möjligheten att träffa folk som delar Ditt intresse för grod- och kräldjur. Det finns nästan alltid någon i föreningen som kan ställa upp med hjälp om det skulle behövas.

Vad gör föreningen?
* Vi arrangerar medlemsmöten på Naturhistoriska Museet i Göteborg. På dessa möten brukar det komma en eller flera föredragshållare. Det visas bilder och ibland har någon med sig levande djur. Efter mötet tar vi en fika ihop eller går ut och äter något. Våra möten är ett bra tillfälle att "tjöta" lite med andra medlemmar!
* Under våren passar vi på att komma ut i naturen för att få se våra svenska grod- och kräldjur. Under andra delar av året besöker vi offentliga terrarier och reptilmässor.
* Som medlem i GHF får du även SHR's (Sveriges Herpetologiska Riksförening) medlemstidning Snoken hemskickad.
* GHF arrangerar i oktober varje år Västsveriges största reptilmässa. Givetvis går du som medlem in gratis.

Snabblänkar

Föreningsaktiviteter 2024
Föreningens egna hemsida
Tillbaka

Information

För att tillsammans är vi starka! Vi vill bevara och värnar om vår hobby.
Du får även möjlighet att träffa likasinnade på t.ex. reptilmässor som ofta anordnas utav föreningarna.

SHR