Latinska namn

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

77
1
MrC:

åller med om att dom vetenskapliga namnen är ett måste visa djur finns det många namn på jag blir galen på butiker som hittar på namn för att dom tycker det är häftigt


1275
1724
Falk:

Har man intresse så lär man sej fort och det är faktiskt inte så krångligt som det först kan tyckas.

 


77
1
MrC:

Jag har jobbat i zoo brancehen i ca 20 år kan nog över tusen fiskars namn


356
177
krypet:

Egentligen kanske vi borde starta en ny tråd med tips på hur man kan lära sig namnen - det finns säkert massvis med knep. Alla trådar om deras vara eller inte vara slutar ju alltid med att alla som tycker det är lätt talar väl om dem. Då kanske det är läge att börja dela med sig av tips på hur man gjort för att få in dem?


264
125
Bildpunkt:

Krypet: Bra tänkt :)


1275
1724
Falk:

Knappast svårare att lägga dom vetenskapliga namnen på minnet än dom svenska eller engelska namnen.


270
80
Mjos:

Väntar med spänning på tips hur det ska vara lättare att få in de latinska namnen. Särskilt då jag i övrigt har svårt att minnas namn och för att jag inom snar framtid kommer studera på högskola där det kommer förekomma en hel del latin :S

Falk: Det är ju betydligt lättare att komma ihåg "Orkidèbönsyrsa" än "Hymenopus Coronatus" så det så!  :P
Ett undantag är "Scrotum" som förvisso lätt att komma ihåg :D 

Men jag förstår att det är en omöjlighet att ha svenska namn på allt, plus att det inte skulle fungera med övriga länder. Det är väl bara att bita i det sura och fortsätta "markera-kopiera-ta fram google-klistra in" och nöta tills man lär sig. 


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

De vetenskapliga namnen som används börjar med släkte, vilket gör att om man lär sig att "Hymenopus coronatus" är en art av bönsyrsor, så kommer man veta exakt vad för typ av djur en "Hymenopus bicornis" är för något.

Samma sak med Phelsuma grandis (Större madagaskardaggecko). Man vet att alla Phelsuma-arter är daggeckos, men man behöver alltså inte memorera alla dessa arter och underarter om man inte är intresserad, man vet vad det handlar om i många fall ändå.

Jag tycker att det är supersmidigt! :) Det är universellt, och man missuppfattar inte vilken art det rör sig om. Risken är annars rätt stor att man kan få tag på felaktig art, speciellt om man köper utav någon utanför Sverige.
Jag har sett mängder med folk som sålt eller velat köpa "Dvärggeckos". Vilken art detta är, är helt olika beroende på vem man frågar.


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Falk prata för dig själv :) givetvis svårare att lägga massa vetenskapliga namn på minnet än vanliga svenska ord.

Men däremot håller jag med att man lär sig allteftersom man håller på, man behöver inte kunna allt från dag 1, och tur google finns!

Jag använder mest vetenskapliga namn pga att det inte ska bli några tolkningar, då vet man precis vad det är för art/underart. Gillar egentligen inte dom svenska & engelska/amerikanska namnen då dessa ofta ändras eller förnyas, eller helt enkelt inte stämmer överens med vad man har.


85
144
Avic:

Jag instämmer med Falk!! :D

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild