Ytterliggare två terrarium, med exakt samma design som de föregående, är byggda. Dessutom har jag hunnit inreda dem och släppa in spindlar för ungefär en månad sedan. Nu är spindelhyllan så gott som klar, men det kanske är dags för ett substratbyte i det nedre terrariet (det enda på bilden som inte är ett hemmabygge; det har varit igång sedan 2019 och hade kunnat förbättras).
Det vänstra terrariet är det som jag redan lagt upp bilder på tidigare i tråden, och det huserar fortfarande mina tre M. balfouri. Spindlarna har grävt en stor tunnel längs terrariets botten och dessutom har de kommit långt på sitt nätslott. Jag brukar se dem om kvällarna, men det är svårt att ta bilder eftersom de sitter inne bakom all väv. Några av växterna trivs, medan andra har täckts av nätet eller rentav blivit avknipsade av spindlarna.
Terrariet i mitten huserar min Chromatopelma cyaneopubescens. Substratet är någon sandig jord som jag grävt upp ute, precis samma som jag hade i balfouri-burken. Jag brydde mig inte om att blanda ut det med kokosfiber för att göra det mer grävbart, eftersom C. cyaneopubescens i princip aldrig gräver utan enbart spinner nät istället. Sedan har jag också tagit in grästuvor utifrån och låtit dem torka och dö, vilket jag tycker blev rätt snyggt. Rötterna är köpta; den ena är mangrove och den andra minns jag inte vad den var.
Terrariet till höger är jag nöjdast med, och det huserar en Psalmopoeus irminia. Det har jag inrett ungefär som jag skulle inrett ett pilgiftsterrarium, även om jag inte har det lika fuktigt. Det har ett dräneringslager med lecakulor, och substratet är en blandning av reptilbark, pimpsten och biokol. Detta skulle inte hålla om spindeln försökte gräva en undersjordisk håla, så det är absolut inte en bra substratblandning till grävande arter, men eftersom Psalmopoeus (som vuxna) är helt trädlevande så spelar det ingen roll. Hon har spunnit ett ordentligt bo bakom korkbiten längst bak, men hon brukar faktikt gå ut och visa upp sig regelbundet som tur är. Växterna i burken är Philodendron undulatum, Oplismenus hirtellus, Pellionia repens, Pellionia repens 'Pulchra' och någon liten Marcgravia. Burken ser mycket snyggare ut i verkligheten med allt djup, och den kommer nog se ännu bättre ut när växterna tagit över.
Det nedersta terrariet är som sagt inte hemmabyggt, men det är förstås inrett av mig (för länge sedan). Där bor det en Acanthoscurria geniculata, som jag haft sedan 2017 då hon var mindre än en centimeter i benspann. Idag är hon ca. 19 cm i benspann när hon sträcker på sig.