Tillståndskrav för orm

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 12

5190
3969
Tropfrog:
Om kunskap är målet med systemet så förstår jag inte varför det skulle vara fel att kontrollera kunskapen via avlagt prov.

Mvh
Magnus 

2
0
JungleLash:
Tropfrog skrev:
Jag är för någon form av licens för att hålla giftormar, stora varaner och andra potentiellt farliga djur. Men då skall det krävas kunskap. I min värld både ett teoretisk och ett praktiskt prov som är genomfört och godkännt för att få licensen. Tillstånd som kostar tusenlappar utan att få något för det annat än ett papper tillför inget till hobbyn. Det ökar ju inte kunskap och färdighet eller gör något gott för djuren.

Mvh
Magnus 


Borde väl vara på alla djur då? Inte bara dessa "farliga" ? 

5190
3969
Tropfrog:
JungleLash skrev:


Borde väl vara på alla djur då? Inte bara dessa "farliga" ? 


Det beror lite på vad målet med licensen är. Om det är ägarens och dess grannars säkerhet så räcker det med de potentiellt farliga djuren. Om målet är bättre djurhållning överlag så har du rätt att det bör gälla alla djur.

Licens på potentiellt farliga djur anser jag vara absolut nödvändigt. Hobbyn i sig själv är visserligen ganska så självsanerande på dårar, men jag anser inte att det är tillräckligt för att skapa ett större förtroende för hobbyn bland allmänheten.

Licens på samtliga djur är lite tudelat för mig personligen. Visserligen så skulle det säkert kunna ge en i allmänhet bättre djurhållning, men samtidigt vara en begränsande faktor för tillväxten inom hobbyn.

Jag väljer att förhålla mig neutral kring frågan om Licens för alla djur. Om det en dag krävs för att jag lagligt skall kunna fortsätta ha mina djur så skaffar jag bara licensen.

Mvh
Magnus 

2
0
littlelunatic:
Eldolmo skrev:
Sö­der­ås­ens mil­jö­för­bund har en av de dyraste av­gifterna i Skåne. Vill du ha en majs­orm el­ler mini­gris i din hy­res­rätt kostar det dig 3 200 kro­nor. Skulle du vilja ha en gif­tig orm måste du be­ta­la 4 800 kro­nor för ditt till­stånd.
Innefattar Bjuv, Klippan, Perstorp, Svalöv, Örkelljunga, Åstorp

Helt sjukt och jag kollade upp det närmare.... Det gäller vilken bostadstyp du än bor i.... Hur kan man överhuvudtaget tycka att det är en rimlig summa ?


OCH man ska skaffa grannutlåtande. Det kan de glömma. Vad har det med mig att göra om en granne har fobi?? Dessutom lovar jag att min kompetens vida överstiger kommunens ang hur mina djur mår, och hur säkert de förvaras.

Nu har jag iofs inga djur längre, men ändå.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 12
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild