Tips om första orm

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

11
6
andreas177:
Hej :)

Jag har alltid gillat ormar och haft en hel del ormar genom åren men har aldrig haft någon giftorm och skulle vilja ha en nu när jag fyllt 30. 

Har lekt med kungskobror i Thailand och är därför ute efter en lätthanterad orm och tänkte mig en Hemachatus haemachatus?

Några tips om vad en första orm bör vara?

Mvh Andreas

Administratör
Medlem i SHF
273
291
SvitjodsReptiler:
Har du lärt dig hur man hanterar giftorm?

11
6
andreas177:
Yes det har jag, lite grand i alla fall för jag har jobbat som volontär på en snakefarm i Thailand.
Men dock bara hanterat kungskobror.


Administratör
Medlem i SHF
273
291
SvitjodsReptiler:
andreas177 skrev:
Yes det har jag, lite grand i alla fall för jag har jobbat som volontär på en snakefarm i Thailand.
Men dock bara hanterat kungskobror.


Okej, ville bara att kolla att du blivit utbildad ;)

97
177
sammemoya:

"lekt med kungskobror i thailand" låter varken seriöst eller nog (på en lååång längd) för att äga giftorm.

Ålder är irrelevant. 30, 40 50, eller 15. Bör man inte ha gift, av villken anledning det nu är, så ska man inte ha gift.

Jag kommer inte kunna bli bättre på att flyga plan eller spela trummor bara för att jag är äldre.

Finns många 17-21 åringar som är bättre med giftorm än vissa 30 åringar som köper på sig en giftorm av en hänsynslös säljare.

 

Gå vägen alla andra tar, skitsamma hur gammal du är / hanterat giftorm någon gång, hitta mentor / polare som låter dig träna "hands on". Träna hemma och få krokvana. 

Vi har nog med oansvariga personer inom hobbyn, en stor del inom Sverige också ... vi behover inte flera oerfarna personer som äger gift :) 

 

Hoppas du förstår mig rätt! 


11
6
andreas177:
tycker de det är helt rätt det du sa,,

jag har en pasion för just gift ormar inte alla men vissa arter och har alltid velat ha en egen men inte tyckt att jag själv har vart lämplig för att ha en gift orm då jag jobbat mycket ,, men nu när jag är egen företagare så har jag mer tid för min hobby (:

har aldrig jobbat med krock. utan bara använt mig av händerna och den teknink jag blivit lärd med i Thailand

97
177
sammemoya:

andreas177 skrev:
har även tagit hand om min väns Gabon då han vart å rest till nepal men den tycker jag va lite läskig att hantera då jag va tvungen att tvångsmata den ,, har du några tips på va en bra första orm kan va? själv hade jag tänkt mig en kobra va tror du om de?



 

Hur länge har du haft giftorm? om ens någonsin, väldigt oansvarligt att (och menar inget personligt nu) låta någon så oerfaren som du ha den hemma, särskilt om du var tvungen att tvångsmata..

 

Kan du själv inte säga vad en bra börjargiftorm är så visar det mängder i min ögon att du INTE är redo ännu. 

Som Jim harrison säger, "If you have to ask me if you're ready, you aren't"

Och man brukar inte börja med elapider, något man borde veta om ska ge sig in i giftvärlden :) 


11
6
andreas177:
Jag frågade aldrig om jag var redo, för det vet jag redan att jag är och jag vet vad en bra nybörjarorm är för mig och de är kobra för det är den orm jag har hanterat mest, men är inte så kunnig om andra arter det var därför jag skrev här.

Då lär ni svara att kobror inte är någon bra förstahandsorm för dom är snabba och kan vara aggressiva, men jag är trygg med kobror och tycker dom är bra mycket lättare att hantera en tex gabonhuggorm, för gabonen jag tog hand om hade långa tänder och ibland så kändes det som att den kunde bryta upp käken och sticka mig med tanden, men höll alltid i ett bra grep och var alltid på min vakt …


11
6
andreas177:
Om jag frågar er så här då; vad gör er till mer lämpliga som giftormsägare än jag?  Alla måste ju börja någonstans eller har jag fel? Majsormar och boaormar etc har jag haft hela livet och det är något med just giftormar som jag går i gång på om du förstår vad jag menar?

97
177
sammemoya:

andreas177 skrev:
Om jag frågar er så här då; vad gör er till mer lämpliga som giftormsägare än jag?  


Någon som inte måste gå in på ett ormforum och fråga villken art som blir bra att börja med?

Det finns mambor som är så lugna att man kan frihantera dem, och vissa monokelkobror som ballar ur över allt och bits gärna, art är ingen garanti på en "lätthanterlig orm" 

Var man ska börja har jag redan gått igenom snabbt, hitta en kunnig mentor (många i landet man inte vill lära sig av) och när han/hon tycker att du är redo att införskaffa gift, då gör du det. Skitsamma om du haft boor, majsormar eller en ametispyton till en anakonda, det är en annan sak än giftormar.

Men jag känner ju inte dig och vill inte att detta verkar som någon attack. Jag försöker bara förstå situationen samt har inget bättre för mig just nu ändå.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild