CyberZoo öppnar butik hösten/vintern 2021

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6

188
200
Danne72:
heckodesigns skrev:

Sökte åt dig varsågod :) Ska noteras att pangea och arcadia är samma varumärke bara olika kontinenter så det betyder att arcadia har patent på dhp, produkten som cyberzoo säljer är alltså en kopia med en sak som ändrats i produkten för att inte göra varuintrång. Frågan var inte lagligheten, frågan var säkerheten. Hur vet man att den funkar på samma sätt som arcadias, hur vet vilken våglängd den går på? Osv. 

Det finns ju ett diagram vilken vågländ den går på i länken du postade här förut. förstår inte ditt problem?  jag har kört med solar raptor länge och hållbarheten är hur bra som helst, typ dubbla livslängden mot arcadias.

Medlem i DHF
67
101
hansh:
Alltså, solar raptors och megarays dhp lampor är inte kopior av arcadias, utan föregångare. De har funnits i säkert 10-15 år. Arcdias variant är en vidareutveckling. Fortfarande ingen jättebra värmelampa (halogen är bättre) men den har ett användningsområde som nattvärme om man har för kallt på natten. 

8
5
heckodesigns:
Liknande produkt med ett annat namn som du inte kan verifiera godheten (inte ordet jag letar efter) eller utan att testa.

Företag som arcadia och pangea är stora och har testat sina produkter omfattande, vi vet inte om de mindre företagen har gjort detsamma. För du vet inte om den där lilla förändringen påverkar hur bra det fungerar eller vad deras IR-utdata är.

F.ö googla solar raptor och säg till mig när du hittar deras hemsida där vi kan verifiera deras produkter. Om det är en föregångare varför marknadsförs den som ett alternativ till arcadia?

Patent eller inte så tycker jag det jag nämn ovanför fortfarande gör det hela rörigt och konstigt. 

Medlem i DHF
67
101
hansh:
Du hittar all information om SR produkter på econlux hemsida. Arcdias säger själv att deras dhp är en vidareutveckling av den äldre tekniken, det är ingen nyhet. 

65
339
CyberZoo:
heckodesigns skrev:

Tack för bra svar, har en till fråga. Dhp lampor är patenterade av arcadia och pangea. Och ni säljer en lampa som heter Heating lamp Deep Heat. Detta är ju en kopia av lampan från arcadia och pangea men utan någon garanti alls att den funkar likadant. Blir ju nästintill lite som att man blir lurad. Funderar varför ni valt tagit in denna.. www.cyberzoo.se/sv/articles/2.303.20055/solar-raptor-heatinglamp-deep-heat-60-w


Hej!

Om du misstänker att det rör sig om ett varumärkesintrång eller liknande tycker jag att du ska rapportera det till Arcadia så att dom kan agera. Förslagsvis pratar du med John Courteney-Smith som är deras Head of Science and Innovation. Jättetrevlig kille, hälsa från oss!

heckodesigns skrev:

Frågan var inte lagligheten, frågan var säkerheten. Hur vet man att den funkar på samma sätt som arcadias, hur vet vilken våglängd den går på? Osv. 


Lampan är CE-märkt. Om du vill ha en lampa som funkar exakt som Arcadias så föreslår jag att du köper Arcadias lampa, då behöver du inte fundera.

Mvh
Emil, CyberZoo

6
11
Soff:
Danne72 skrev:

Det finns ju ett diagram vilken vågländ den går på i länken du postade här förut. förstår inte ditt problem?  jag har kört med solar raptor länge och hållbarheten är hur bra som helst, typ dubbla livslängden mot arcadias.

Ja solar raptor har ganska bra livslängd bättre än många andra känns det som, ibland kan hanteringen påverka livslängdens tid. Men håller med, många verkar nöjda med solar raptor.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild