CyberZoo öppnar butik hösten/vintern 2021

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6

171
170
Danne72:
CyberZoo skrev:


Ingen fara, det är uppskattat :)Precis som Magnus säger så vet jag inget om andra bolags detaljer på det sättet, jag pratar bara om våra fraktavgifter. Vi skulle kunna sälja precis varenda pryl fraktfritt. Till exempel så kostar ett 720 liters akvarium 5995:- hos oss och det har en fraktavgift på 895:-. Om vi istället bakade in fraktavgiften i priset så att akvariet kostar 6890:- så blir det fraktfritt! Det kanske är dumt av oss men vi tycker att det är bättre att det kostar 5995:- för de som har möjlighet att hämta akvariet i vår butik eftersom vi slipper packa akvariet på en pall och vi slipper risken att det går sönder i frakten. Men vi skulle tjäna mer pengar om vi inte gjorde så så det kanske är något jag borde föreslå till VD...;)

 

Sen finns det fler aspekter på det hela som till exempel handlar om olika momssatser i olika länder men det blir lite av ett sidospår...

 


Det låter ju ännu mer orimligt att dom bakar in frakten på priser som redan är 3 gånger billigare än om man skulle beställa från sverige. men vad vet jag....

Medlem i SHF
924
1121
Flyers90:
Danne72 skrev:

Det låter ju ännu mer orimligt att dom bakar in frakten på priser som redan är 3 gånger billigare än om man skulle beställa från sverige. men vad vet jag....


Kan juh ha att göra att de har hela Europa som marknad, dvs större kundkrets vilket gör att de har råd på ett annat sätt att bjuda på frakten oftare då de drar in mer pengar på övrig försäljning.
För övrigt så erbjuder de inte gratis frakt på alla sina leveranser, utan enbart om man handlar för över 499kr.
Sen handlar det väll även vad de vill ha för vinstmarginaler.

Tycker inte alls det är konstigt eller orimligt att företagen drivs på olika sätt.

120
59
javan:
Danne72 skrev:

Det låter ju ännu mer orimligt att dom bakar in frakten på priser som redan är 3 gånger billigare än om man skulle beställa från sverige. men vad vet jag....


Lägre marginal och större volymer. Vad är det som är orimligt?

3321
2605
Tropfrog:
För att inte glida helt off topic så undrar jag om nämnda konkurrent har en fysisk butik där de har som ambition att vara i framkant när det kommer till sortiment, djurhållning och kunskap?

Jag skulle säga att högkvalitativa fysiska butiker och absolut billigaste erbjudanden är nära på en omöjlighet. Så det är upp till var och en att bestämma hur man vill att marknaden skall se ut. De affärsmodeller du gynnar är de som växer.

Som ett kanske udda exempel är Amazon, jag vet inte om man kan köpa djurprylar där. De flesta anser att de är prisledande på det mesta. Regeringar oroar sig över deras särställning och facken oroar sig över deras arbetsvillkor. Att de har noll kunskap och kompetens kring varorna de säljer vet vi alla. Ändå väljer regeringar och kommuner att stötta nyetableringar med subventioner och folk väljer att handla där. Med det så stöttar de precis den affärsmodell som de oroas över, bara för att locka arbetsgivare till just sin region eller spara ett par kronor.

Det är du som konsument som väljer vilket utbud som finns med dina val.

Jag bor tillräckligt nära cyberzoo för att uppskatta initiativet de har kring sin fysiska butik och jag uppskattar att de anställer nördar som mig för deras kompetenser. Det vill jag stötta. Om du gör det samma så ökar du chansen att de växer och kan etablera fler butiker, kanske i ditt närområde? Kanske en dag är det just du som sitter på anställningsintervju för drömjobbet. Inte för att du kan lyfta x antal kilo per timme utan att gå på toaletten, utan för att du faktiskt har kunskapen som krävs.

Mvh
Magnus 

62
306
CyberZoo:

Tack för alla synpunkter och ni ska veta att vi lyssnar, läser och diskuterar det ni säger! För att runda diskussionen från vår sida om frakter och affärsmodeller så kan man säga att vi på CyberZoo gör det som vi tycker är viktigt vilket för vår del betyder att vi försöker bidra till hobbyn på ett sätt som gynnar både djuren och dess ägare, till exempel genom den satsning vi gjort på informativt innehåll på hemsidan, samarbeten med veterinärer, satsningar på kundtjänst och rådgivning osv. Det är så vi kommer jobba. Med det sagt så bidrar man också till hobbyn genom att tillhandahålla bra prylar till vettiga priser men det ser vi mer som en del av den "dagliga driften".

För att återgå till det som händer i butiken så pysslas det en del med ett rum för karantän där alla djur kommer tillbringa första tiden, men vi har också börjat hänga upp prylar i butiken!62
306
CyberZoo:

Förra veckan byggdes en del terrarium och vi fortsatte att fylla på med varor i butiken! Av djuren vi har är det några som är "färdigkarantänade" medan några har en tid kvar. För den som är intresserad kan jag nämna att djuren hos oss sitter i karantän minst 4 veckor. En av mina personliga favoriter är våra marockanska dabbagamer:

Vi har även hunnit besöka en uppfödare av sköldpaddor som hade det fint ordnat med möjlighet till utevistelse under de månader som temperaturen och väderleken tillåter:


När butiken öppnar kommer vi inte ha jättemånga djur eftersom vi inte kommer kompromissa med kraven vi ställer på oss själva eller de som vi samarbetar med. Det kommer att ta tid att bygga upp det nätverket med den kvaliten som vi strävar efter och det är helt ok! Det hade varit enkelt att fylla på med djur från tjeckiska eller svenska grossistföretag men vi har valt en annan väg.

Öppningsdatumet är fortfarande inte fastställt men det är inte långt borta! Som läget är nu öppnar butiken i bästa fall någon gång vecka 44, dvs 1:a veckan i november.

 


87
88
Formula76:
Kommer man kunna se vilka djur ni har hemma på hemsidan?
Och eventuellt även de som fortfarande är i karantän eller på väg in så man kanske kan "tinga" om det skulle vara nått intressant?

62
306
CyberZoo:

Formula76 skrev:
Kommer man kunna se vilka djur ni har hemma på hemsidan?
Och eventuellt även de som fortfarande är i karantän eller på väg in så man kanske kan "tinga" om det skulle vara nått intressant?


Absolut! Vi tittar just nu på hur vi ska presentera djuren och hur vi ska presentera informationen om dom på ett sympatiskt och heltäckande sätt. Det kommer inte ske i form av en produktsida med en köpknapp, det kan jag lova iaf. Vi har en tanke om att så långt det är möjligt servera fakta, dokumentation och råd (förutom de självklara skötselråden) på ett sätt så att den som överväger att köpa en reptil inte kan missa den (vi har idéer för olika tekniska lösningar). Vi vill göra det lite svårare att impulsköpa en reptil, åtminstone för de som köper en reptil för första gången. Eller göra det enklare att göra ett mycket välinformerat val om jag säger så. 

Vi har diskuterat att sparka igång vårat gamla Instagramkonto och använda det för reptilrelaterat innehåll. Då skulle man kunna ha en tagg typ  cyberzookarantän som man använder för djur som snart kommer finnas tillgängliga...?


62
306
CyberZoo:

När jag ändå svarar i tråden tänkte jag visa hur vi tänkt kring belysning i våra terrarium. Vi får ofta frågor i kundtjänst om belysning och något som återkommer är att någon köpt samma belysning som butiken använder. Vissa butiker sätter in en billig belysning med motiveringen att djuren inte ska vara i terrariet så länge, och den motiveringen känns väl ganska rimlig på vissa sätt men som kund blir det svårnavigerat.

Vi sätter in den belysningen som vi tycker att kunden ska använda och en belysning som funkar under hela djurets livstid (förutsatt att man byter ut ljuskällorna såklart). Här är en bild på ett av våra terrarium för en liten landsköldpadda. Terrariet saknar bakgrund vilket snart ska sättas dit, men jag vill visa belysningen. I det här terrariet sitter det två Arcadia Jungle dawn, en ProT5-ramp och två värmelampor (varav en är halogen).


3
5
Folder:
Ser med stor entusiasm fram emot ett besök i butiken när det finns möjlighet! 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild