Mina 2 första byggen

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

31
16
Emma88:

Tropfrog skrev:
Härligt med fler växtnerdar här! Imponerande samling, ser fram emot detta.

Mvh
Magnus 


Kul att det finns fler! Har över 80 olika sorters växter här hemma... och de blir inte direkt färre... Många av dem är dock för stora för terrariet... tyvärr. =)


1
0
Tobbelobbe:
Som sagt, kul att det finns växtnördar

(Jag specialiserar mig dock på köttätande växter, bland annat Nepenthes)

31
16
Emma88:

Har äntligen böjart komma igång lite. Kostsamma bilreparationer har dock gjort att jag fått sakta ner lite på bygget, annars hade jag satt igång tidigare och intensivare... men kanske lika bra för då kan jag inte stressa igenom det! =P

Har iaf köpt korkbakgrunder ifrån Cyberzoo, närmare bestämt Terra Exotica - Korkbakgrund 100 x 50 x 2 cm - Svart. Eftersom hela bygget mer eller mindre sker i min superlilla hall behöver jag lätta material att arbeta med. Lite väl lätt att såga i märkte jag då jag sland och råkade såga mig i fingret... xD Nu har jag köpt en ny universalkniv (då min andra var trasig) så nu är det lätt att bara skära igenom bakgrunden med den! =P

Denna bakrund var väldigt lätt att arbeta med även om den är ganska platt och tråkig. MEN den är lätt att med en universalkniv eller annat bearbeta för att få lite mer textur. Spillbitarna har jag gjort detta med och ska sätta fast på i terrariet imorgon för att få lite mer djup, sen ska jag gå över hela bakgrunden med en kniv för att skrapa av lite av bakgrunden för att göra den mindre platt och tråkig.   

 

  

 

Har även gjort en liten test lian och satt in i mitt lilla terrarium för att se hur den reagerar på regnsystemet och så! 

 


31
16
Emma88:
Här kommer nästa uppdatering. Är klar med "kork fasen", dvs att bas bakgrunden är färdig. Ett väldigt simpelt bygge men tidskrävande, vilket jag inte har något emot eftersom jag är ledig just nu!

Blev ganska nöjd faktiskt, tror det kommer se bra ut med lite rötter, lianer och annat sen såsmåningom!

Här har ni före och efterbilder på bakgrunden. För de som är intresserade så lägger jag upp mer löpande uppdateringar på mina stories på min Instagram. Sen lägger jag upp här med såklart men det blir mer sporadiskt när jag kommit en bit. 
31
16
Emma88:

Bra om man skriver sin insta med... 

Ni kan hitta mig under följande namn där: The Nerdy Leaf

www.instagram.com/the_nerdy_leaf/


31
16
Emma88:
En översiktsbild på det stora terrariet som jag planterat in idag, inte helt klar ä, och lär lägga till/ta bort saker vad det lider. Men det är en start och växterna får lite bättre förutsättningar än i mitt vardagsrum tills jag vet vad jag vill korrigera!

Växtlista under bilden. Ska ta lite fler bilder i terrariet i helgen. 


Philo Luxurians 
Philo Florida Ghost 
Philo Burle Marx Variegata
Philo GLoriousum
Philodendron Micans 
Philodendron Ernestii 
Syngonium Frosted heart
Syngonium red arrow
Syngonium Albo Verigta
Monstera Adnasonii Friedrichsthalii 
Monstera Albo Verigata
Monstera Standeleyana
Peperomia Water melon
Fittonia
2 airplants jag inte minns namnet på... 

Har säker glömt någon... 

31
16
Emma88:
Ska fylla på med lite bromelior under hösten tänkte jag. Någon som haf tips på de minsta sorterna ni känner till? Har tillräckligt med annat stort i burken så vill ha dem så små som möjligt... =P

2673
1102
EmanuelKarl:

Emma88 skrev:
Ska fylla på med lite bromelior under hösten tänkte jag. Någon som haf tips på de minsta sorterna ni känner till? Har tillräckligt med annat stort i burken så vill ha dem så små som möjligt... =P

Neoregelia-släktet. Det finns många fina, Fireball verkar vanligast i terrariesammanhang. Finns många andra arter också. Ampullacea 'Green' är nog min favorit, (efter Vriesea splendens och vilka dock blir lite stora för dig). Lilliputania blir nog minst, dock lite för liten för att fylla en funktion för djurens skull, men väldigt gullig (som någon vis människa sa, man måste ha små växter för att de stora ska se stora ut). 

Glöm Vriesea och Guzmania om du vill ha små.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild