Terrarium 3 meter långt

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

42
15
kOCKEN:
Syftade mest på osb. Och gömda reglar i tak är väl att föredra så man slipper se dem. Men det är ju en smaisak;)

2943
1601
Hoggaforfan:
kOCKEN skrev:
Syftade mest på osb. Och gömda reglar i tak är väl att föredra så man slipper se dem. Men det är ju en smaisak;)

Vill man så kan man sätta innertak samt klä utsidan med panel ^^
Det är mest så man inte behöver fuktskydda reglarna. Det var mest förslag till själva konstruktionen medan det estetiska och kosmetiska kommer senare

Medlem i SHF
26
4
Poffen:
Jag är inne på att bygga i MDF 10-12 mm, med 45/70 reglar, varje terrarium ska vara 70 högt och 70 djupt, kommer byggas som en stor möbel för att spara lite vikt, vad tror ni om det, funderar även på att måla det både in och utvändigt, invändigt för att fukttäta det, och utvändigt för kosmetiskt, vad bör jag använda för att måla insidan?

Medlem i SHF
26
4
Poffen:

Medlem i SHF
26
4
Poffen:
Bilden blev sämre än jag trodde :/

287
158
Silvetaz:
Hade jag varit dig så hade jag not använt vanlig plywood istället för mdf, det är mycket lättare och det sväller inte som en mariekex när du får fukt på det.

Gällande fuktspärr på insidan så finns det en mängd metoder, vilken som är bäst kan jag inte svara på men själv kommer jag efter någon månads fundering köra på drylok i alla fall.

230
277
Jubari:Har byggt en burk på 240x60x150 (hela möbeln är 240x60x220) ett starkt tips är att montera hjul under hela möbeln då det blir så fruktansvärt tungt. Funkar utmärkt med OSB samt regla invändigt, du kommer ju ha skäggis så du kommer inte behöva oroa dig alltför mycket för fukten men lacka terrarierna ett par 2 - 3 lager i vilket fall.

2943
1601
Hoggaforfan:
Det räcker egentligen att lacka där bottensubstratet är och en liten bit över.Det blir lite fukt i bottensubstratet även om man inte tror det men luftfuktigheten är inte hög så över bottensubstratet så klarar OSB sig.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild