Bottensubstrat till leopardgeckos

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

Administratör
Medlem i SmHF
2598
2268
anders:

Greyhound intressant att höra att det är betydelse VILKEN sand man använder. Det finns ju självklart en hel del olika och det kanske finns ett gäng man helst ska hålla sig borta ifrån även om man bestämt sig att ha sand till sina geckos. Jag körde själv råda sand till mina geckos (hushållspapper till ungar) och hade aldrig några problem, även om man såg att de ätit sand i deras avföring.

Finns det några nackdelar med platt material som tidningspapper?
Jag har hört rykten om att bläcket i tidningspapper gör att ödlorna får helt svarta dynor under fötterna.

Det kanske går att göra någon sammanställning med vad för bottensubstrat folk använder till sina geckos, om det medfört några problem och vilka, och även höra en del med veterinärer vad det vanligaste problemet är, och hur ofta det sker.

 


2
2
Greyhound:

Det ligger något i det du säger om tidningspapper. Tryck svärtan kan färga av sig på deras fötter men försvinner allt eftersom när man slutar med det. Sen törs jag ju inte svara på om det kan vara skadligt om dom absorberar det via huden. Nackdelar som jag kan komma på med tidningspapper och syntetiska bottenmaterial är att dom inte får chansen att gräva och en del hävdar att dom även får en annorlunda gång stil som är uppfödda på papper eller syntet material eftersom tårna inte sjunker ner i det. Vissa syntetiska mattor kan även ge skador på klor/tår om det är öglor som dom kan fastna i. Jag har kontakt med olika veterinärer och dom säger att det är ganska upp målat med förstoppningar och dom som jag hört med under dagen säger chinchilla sand, kalcium sand, och alspån. Den ordningen ligger dom i. Den nya kalcium sanden som skulle vara så bra för det var ren kalk men problemet blir samma där att en större mängd så blir det tvärstopp så det var inte lyckat. Vet att även Arken zoo slutat sälja det pga just det. Jag avslutar med rekomendation från strömsholms reptil veterinär om att sand är det bästa och ger dom ett naturligt habitat men man ska aldrig gå under 2mm i kornstorlek.


205
23
Strunten:

Jag har alltid kört exoterra sanden från herpers. Och den funkar hur fint som helst 


1
0
Marsund:

Copa skrev:
Veterinärer rekommenderar att man ska blanda sand och jord som bottenmaterial. Tycker det funkar ganska bra då sanden blir mer packad och inte så lös. 


vad är det för blandning du använder dig av, märke?


48
14
Justivan:
50% torv/näringsfattig jord, 10% lera och 40% sand
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild