Värmepanel

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6

94
174
wadsju:
PDD skrev:


 

Det är ingen skillnad på tropik shops värmepanel och de man kan köpa i Sverige till kycklingar. De paneler som tropic shop säljs av bland annat lantbruksaffärer i polen, till kycklingar.

Har även jag köpt från tropic shop tidigare men kommer i fortsättning köpa mina värmepaneler hos någon när lantbrukshabdlare, dessutom finns det fler storlekar att tillgå på dessa i Sverige :) 

www.lantkompaniet.se/vaermetak-foer-kycklingar-40-x-50-cm-50-w.htmlDet är rätt stor skilland på storlek/watt antal , den största från lantkompaniet på 50w motsvarade mått på tropic-shop ligger på 90w om jag inte minns fel. Testa i mina burkar och fick ej upp tillräcklig värme på varma sidan med den från lantkompaniet. 

Men funktionen är ju absolut den samma :)

375
302
Silvetaz:
wadsju skrev:


Det är rätt stor skilland på storlek/watt antal , den största från lantkompaniet på 50w motsvarade mått på tropic-shop ligger på 90w om jag inte minns fel. Testa i mina burkar och fick ej upp tillräcklig värme på varma sidan med den från lantkompaniet. 

Men funktionen är ju absolut den samma :)För lägre terrarier funkar de ganska utmärkt. Jag håller runt 32 grader på varma delen av ett 120x80x55 terrarie med en 60w panel från lantkompaniet.

Det stora är 240x85x110 och där fick jag köra en 90w från tropicshop. I det stora ligger jag på mellan 35 grader på den högsta klipphällen och runt 28 grader längst ner på marken. mellan 24 och 26 på kalla sidan.

94
174
wadsju:
Silvetaz skrev:För lägre terrarier funkar de ganska utmärkt. Jag håller runt 32 grader på varma delen av ett 120x80x55 terrarie med en 60w panel från lantkompaniet.

Det stora är 240x85x110 och där fick jag köra en 90w från tropicshop. I det stora ligger jag på mellan 35 grader på den högsta klipphällen och runt 28 grader längst ner på marken. mellan 24 och 26 på kalla sidan.
Ja jo höjden är ju väldigt avgörande när det kommer till värmestrålningen , jag fick alldeles för hög värme på svala sidan när jag montera i mina då dom från lantkompaniet är stora som in i när man kommer upp i watt antal. 

Men ja absolut fungerar dom i lägre burkar man kan ju även som du nämner göra avsatser så funkar det också.

391
117
David:
Ni som kör med värmepanel, har ni problem med att ormarna klättrar uppe på/runt värmepanelen? Det är ju en kant på panelerna som är som gjord att slingra sig på för en liten rutpyton.

För övrigt så funkar 62 w panel från lantkompaniet väldigt bra till ett 120x60x60.

15
16
PDD:
Hej har inte varit med om att dem klättrar på själva panelen.! :) 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 6
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild