KP ormuppfödning - förlorar man pengar på det?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

109
19
carolineleven:
Ja, jag känner att jag fått svar.

Mer kosteffektivt att köpa de bebisar jag vill ha än att avla fram egna.  :)

1
1
xoxosta:
Jag tror att djurförsäljningsverksamheten är extremt volatil, och dessutom gillar jag inte alls tanken på att sälja djur.

186
278
MartinJ:
Sjuårig necropost. Måste nästan vara något slags rekord, till och med här.

Administratör
Medlem i SHF
237
188
ddr:
Tråd rensad

329
361
Mr_B:

carolineleven skrev:
Tack, jag behövde höra det här och de flesta av er drog inte slutsatser utan var enbart konstruktiva. Jag visste hur det kunde tas, men var för nyfiken för att inte fråga(jag såg mig själv hålla en massa vackra bebisar och var tvungen att se ifall det kunde vara en möjlighet). Nu verkar det vara en dum plan och jag får helt enkelt vänta med att köpa dyrare ormar (och endast för nöjets skull) när jag har råd. Eller när de är billigare.Jag är osäker vad som var oklart. Kan du specificera?Jag har hört att vissa morpher kan ha hälsoproblem men har inte läst mycket om det, är det det du menar? Och finns det studier/observationer som visar detta, t.ex. svaga/sjukliga djur?


skulle tro att han menar hur man tar fram dessa morpher generellt. Det blir dessutom bara värre o värre.

visst går det o tjäna pengar på hobby för o dra ner på egen kostnad. Men då är det sällan helt optimalt för djuren. Och mycket resande som gäller. Bord på varje mässa och där i mellan sköta om alla djuren som oftast är tidskrävande o kostsamt. (Resor/terrarium/el m.m) 

att tro att man kommer gå +-0 är att sikta högt oftast. Har själv vart där som 20åring i syftet att alla pengar djuren genererar går tillbaks till djuren. Och är väl så jag resonerar idag med. Men som Jonas säger räknar man på det så har man lagt ofantliga summor mer än vad djuren i sig genererat.

Min synpunkt på det är så ledes att räkna med vinst kommer bara göra dig olycklig o du sitter med massor av djur du ej är intresserad av eller har tid till. 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild