KP ormuppfödning - förlorar man pengar på det?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

109
19
carolineleven:
HenkePetersson skrev:
Hehehe ja N1nja det ligger mycket i vad du säger när det gäller hundraserna, dock finns det en ras där dom värkligen gått in för att avla bort all manlighet ur djuret och det är  rasen pudel dramför allt stor pudel, en mer feminin ras får man leta efter:D, den var tidigare en bra jakt ras, men i dag är i stort sett alla dom generna bort avlade nu ska den klippas så gayigt som möjligt och gärna färga pälsen rosa eller ljust blå, utan någon som helst hänsyn till hunden eller könet. Pudlen har helt upphört att vara en hund i många människors ögon och är mer en asesoar som ska passa in med inredningen i lägenheten. Det skulle jag inte vilja kalla för någon brukshund.

Sorry för off topic

 Off topic är ok, ordet gayigt mindre så.

1275
1720
Falk:

Gayigt=fjolligt, inget direkt med sexuallitet att göra.

Men slang kan ju lätt missuppfattas.


1275
1720
Falk:

Smilla skrev:
Nej Falk, jag klassar inget av det som ett fel så länge djuren inte mår dåligt av det. Det är alltså endast din tolkning och inte en sanning, precis som allas åsikter är för någon.Men att djuren inte duger som dom är skapta är ju väldigt märkligt. Att alternera djurens utseenden tycker jag är en abomination mot naturen.

Och hur vet du att djuren mår bra eller dåligt utav det? Finns många som inte visar smärta eller sjukdom av helt naturliga själ så hur ska man avgöra det?

Det kommer ju att sluta med att det finns ett virr varr av djur som man inte ser vad det är från början längre. Nu när folk börjat med scaleless så har det verkligen gått för långt.


109
19
carolineleven:
Falk skrev:
Gayigt=fjolligt, inget direkt med sexuallitet att göra.

Men slang kan ju lätt missuppfattas.Jag fattade vad du menade. Det betyder också "dåligt, löjligt" i slang, men det kan ju vara mindre trevligt för dem med alternativ sexualitet att höra, oavsett kön.

Det är bara ett ord man borde glömma bort och inte använda, som olika versioner av n-ordet. 

Medlem i SkHF
278
184
Smilla:
Precis, det är vad du tycker! Då har vi klargjort den biten i alla fall. Vi ändrar utdeenden på allt som är naturligt, växter, djur, människor, allt! Jag ser inget problem med det. Det finns ingen efterfrågan för noralfärgade djur av de vanligaste arterna idag, just därför att marknaden mättas så fort. Det krävs att något förändras eller blir nytt för att hålla igång hobbyn. Tillgång och efterfrågan, det är det dagens samhälle bygger på. Utan någon som helst morphavel hade hobbyn varit betydligt mindre och begränsad. Många vill ha det som är lite udda och sticker ut från mängden.

Vad var och en sedan tycker om det är dennes ensak. Men det är onödigt att känna hat mot alla som inte delar ens åsikt. Alla har rätt till en åsikt men inte alltid till att göra den hörd. Själv gillar jag inte alls tatueringar, men det finns det många andra som gör. Jag klagar inte på dessa och det är upp till dem om de vill ha tattueringar om de tycker det är snyggt. Alla tycker vi som sagt olika. Vad ger dig mer rätt att klaga på vad andra tycker är fint än vad jag har rätt att klaga på de som väljer att ha tattueringar? Tycker det är tråkigt att det är okej att klanka mer på vissa saker och inte andra, det är helt galet. Precis som att det verkar vara allmänt accepterat att slänga ut kommentarer som "fy vad äcklig, hur kan du ha ett så hemskt djur!" Till sådana som dig och mig som äger bland annat ormar och spindlar. Om jag hade gått fram till någon och sagt "men fy vilken rälig hund, hur kan du stå ut med ett sådant hemskt djur!" hade det blivit ett väldans tjohej! Det är nämligen inte allmänt accepterat.

Kan du se min poäng i det hela? :)

1275
1720
Falk:
Visst men djurens välbefinnande måste ju gå före hobbyns popularitet tycker jag. Om en ormart är opopulär så tycker inte jag att det är ok att man börjar morpha den bara för att få den popis.

187
220
Moova:

Håller med många andra i tråden,  vill du tjäna pengar så har du valt fel hobby. 

Dessutom så är KPmarknaden ganska begränsad. 

Alltså, de som håller på med KP köper nog hellre av uppfödare som de vet vilka det är, att dom kan genetiken innan dom avlar osv. 

Det är inte så "bara" att kläcka fram ett gäng, sätta en morph och en prislapp på och förvänta sig att få dem sålda. 


276
116
Maqea:
Var snälla och fortsätt diskussionen om avel i tråden skapad för det. Trådskaparen har fått svar på sin fråga. Disskussionen är för intressant för att avslutas.

590
361
SweBoa:
Tja klart du ska avla, men på hobby nivå om man kännar en slant på det, är det ett plus i kanten. Men man ska tycka det är roligt en pengarna. Jag ska själv försöka ta ungar på mina boer,
salmon het albino+albino

Medlem i SkHF
278
184
Smilla:
Falk: Du kanske noterade att jag skrev att så länge djuren INTE tar skada ser jag inget problem med det. Men som sagt, du är fri att tycka vad du vill, men tänk på hur du lägger fram dina åsikter. Nu tycker jag att vi släpper den här diskussionen då den egentligen inte hör till ämnet. Istället återgår vi till TS fråga som jag dock tror att hon redan har fått tillräckligt bra svar på :)

(skickade detta för några timmar men det gick visst inte fram, har lite dålig internettuppkoppling här)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild