Första orm

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

2
2
Thurstrom:

Fridelina skrev:
Kan man skaka liv i denna tråden? Vi skaffade mjölksnok för en månad sen och jag är fast. Fantastiskt vackra och trevliga djur. Dessa håller barnen mest på med, så nu vill jag ha en egen orm. Jag är inne på boa då den ska vara lugn, jag är fortfarande nybörjare, men många tipsar också om kungspyton. Jag får känslan av att den har en svårare miljö och kan vara lite grinigare, men jag kan absolut ha fel. Vill någon vägleda?

Vi hade först en majsorm för många år sedan som var väldigt trevlig, förutom mot mig när jag var gravid. Då satt hon fast i handen konstant, måste ha vart något med min lukt just då.

Men hursom, vi återupptog hobbyn när barnen blev lite större och skaffade en Kungspyton, också en helt fantsiskt orm. De är väl beroende på individ men vår är en cirkusapa i princip dygnet runt och far runt som en dåre i sitt terrarium. Aldrig visat minsta lilla tecken på att vela sitta fast i handen. Fördel även jämfört mot majsormen är att han är mycket enklare att hantera, lite långsammare rörelser och mer att hålla i. Även barnen kan hantera ormen utan större problem (med hjälp av oss vuxna då).

I den efterforskning jag gjort om Kungspyton så rekomenderar många dessa som en bra orm för nybörjare, det som vi upplever har vart svårt är att hålla rätt fuktiighet. Men det blev myckte bättre när vi böt terrarium från ett exoterra till ett från terrariebyggarna. Så jag personligen har bara bra erfarenheter av Kungspyton och tycker de är väldigt trevliga och lugna ormar att hantera. 

Nu har vi uttökat med ännu en till orm, en trynsnok och planerar för någon större pyton eller boa till sommaren


7
0
Fridelina:
Idag fick jag hålla en kungspyton och det var helt fantastiskt! Men jag hittar inte info hur stort terrarium de ska ha. Kan ni vägleda mig?

4883
3670
Tropfrog:
www.terrariedjur.se/info/terrarium/l80

www.terrariedjur.se/caresheet/snakes/p_regius

Större är dock alltid bättre.

Mvh
Magnus 

7
0
Fridelina:
Tropfrog skrev:
www.terrariedjur.se/info/terrarium/l80

www.terrariedjur.se/caresheet/snakes/p_regius

Större är dock alltid bättre.

Mvh
Magnus Tusen tack. Den första länken har jag inte hittat till innan. Den andra har jag läst framlänges och baklänges. ;-) 

2
2
Thurstrom:
Fridelina skrev:Tusen tack. Den första länken har jag inte hittat till innan. Den andra har jag läst framlänges och baklänges. ;-) 

Vi köpte ett 120x50 på en gång, det lär räcka många år framöver. Vart noga med ordna många gömställen och växter så det finns gott om skydd :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild