Furu i terrarium?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

40
29
Norrby89:
Salmonroll skrev:
Hej, Tänkte ge mig in i ormhobbyn och kollade på att köpa ett terrarium från terrariebyggarna.
Jag vet att material från gran och tall är giftiga för små djur och ska inte användas och ställer därför frågan i denna tråd gällande furu som används i produkten på nedan länk.

terrariebyggarna.com/products/tillvalsinstallation-orm-pinne?variant=38097465344177

Är detta säkert eller bör man även undvika furu?


tall och gran är även dom helt ofarliga att använda om jag förstått det hela rätt, men trät måste bara varit behandlat på rätt sätt först, är ändå inte själva trät som är giftigt utan terpentinen som är i dom. men när trät varit dött ett tag så kommer det gå ur trät och är då helt ofarligt. OBS sen hur länge trät måste behandlas eller förvaras för att all terpentin ska gå ur vågar jag inte svara på. Men om det nu är furu dom använder så ska du nog se att den är hanterad på rätt sätt och är ofarlig.

Danilo skrev:
Orolig över min inkompens att behandla allt korrekt.. jag kommer garanterat lyckas dra med mig all möjlig ohyra och ha ihjäl min orm.


hade samma oro men efter lite googlande så insåg jag att det ända man mer eller mindre inte vill ha in är myror. va själv ute för någon månad sen och plockade en pappkasse med löv till våra 4 större terrarium =) ångrar nu att jag inte fylde två ^^ Sen har vi bara naturliga grenar utifrån, lite olika trädslag men fruktträd för det mesta =)

50
19
Danilo:
Är det verkligen så enkelt? Då kan jag ju ge mig ut och hämta i princip vad som helst och låta det torka ordentligt? Låter ju helt underbart om det är så lätt :)

Jag fyllde 4 stora påsar med löv för en månad sedan, kokade allt några minuter och nu är den helt redo att användas i terrariet. Blir så jävla snyggt!

65
339
CyberZoo:
Tropfrog skrev:

Ribbstolar har jag ingen kunskap om :)

Mvh
Magnus 


DET ÄR EN DJUNGEL! :D

Mvh
Emil, CyberZoo
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild