Fler ormar i terrariet?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

3266
2549
Tropfrog:
Du har förstås en liten poäng där. Det finns ju massor av ormar som tex dvalar tillsammans i stora grupper. Självfallet gör de det för att det finns en evolutionär fördel.

Både ts, Jonas och den enda i denna tråden som förordar att hålla flera ormar i samma burk syftar väl främst till kramormar. Vad jag förstår bland de vanligaste ormarna i hobbyn och strikt solitära.

Någon ormexpert är jag dock inte.

Mvh
Magnus 

Medlem i SHF
3775
4726
Jonas_:
Jeppe skrev:
Att alla ormar/reptiler är solitära djur, och inte har några sociala beteenden eller kan få socialt utbyte av artfränder stämmer naturligtvis inte (precis som Rottenroth skrivit ovan).
Om någon är seriöst intresserad av ämnet kan jag rekommendera att läsa "The secret social lives of reptiles" (ISBN-13: 978-1421440675). En tämligen ny bok som innehåller massvis med intressant evidensbaserad fakta.

När det så är sagt är det i många fall både enklast och klokast att hålla ormar i separata terrarium, men att kategoriskt helt avfärda alla idéer om att det kan finnas fördelar med att hålla flera individer tillsammans tycker jag är tämligen bakåtsträvande.


Du har självklart en poäng. Alla regler i naturen har något undantag om man letar tillräckligt länge :) 

Nu var mitt svar såklart färgat av trådskaparens erfarenhet i detta ämne. Jag vänder mig mer till nybörjare än "experter" med lång erfarenhet. 

Trådskaparen och jag skriver om kramormar, då det är dessa ts håller hemma. Skulle vara tydligare med det kanske. 

Jag kanske missuppfattat frågan från början. Men visst, leta länge och du hittar såklart någon art eller underart som delar utrymmen i det vilda. Mitt svar var från en vanlig Kungsboa i fångenskap  :) 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild