Vad tycker ni om fjäll lösa ormar ?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

1228
464
leedragon:

jag tycker att det är fel. det är som att avla bort den yttre skick av huden hos oss.

färger kan vara skaddlig, tillexempel reptiler som albinism, de behöver uv ljuss men de tar skadda av det pga  den känsliga huden


131
8
stumpwen:

..... finns de fjällösa ormar???!! men hur ska inte dom synas?? nej det lät alldeles tokigt.. 


121
95
Kega:

Kanske är det så att generna som ger olika färg morpher också påverkar andra saker hos djuret. 


Medlem i SmHF
143
128
PinupZombie:

Allt hänger ju ihop i kroppen, även en så basic sak som färg på ett djur. Hos hundar & katter exempelvis är helvita djur ofta döva, blåa hundar har sämre pälskvalitet många gånger, och hos katter är det ovanligt med helröda honkatter och väldigt ovanligt med sköldpaddsfärgade han-katter. Det är så mycket mer som står på spel i vår vilja att få fram det mest unika djuret, än bara färgen.

Djuren har sina färger i naturen av en anledning, sen finns det givetvis varianter och avarter, men albinism exempelvis förekommer knappt i naturen eftersom naturen itself tar ut dom individerna rätt omgående. När man som med hundar och hästar avlar för att fram egenskaper hos djuren, eller ja, från första början var det ju så, då är det en sak med selektiv avel, men på djur som inte fyller någon direkt funktion i våra liv som vi bara håller för nöjes skull kan jag inte för allt i världen förstå varför man ska pressa naturen till det yttersta i jakten efter det unika.

Jag fick fram blåa pygmémöss i min första kull efter normalfärgade föräldradjur. Jag hade kunnat tycka det var kul att göra kombinationer så man fick fram fler blåa, men personligen har jag varit för lat för att orka laborera och sen brinner det inget begär i mig att få fram några unika djur.

Djuren i sig själva, allt liv här på jorden, är så otroligt vackra som dom är, och varje djur är unikt, så jag kan för allt i världen inte förstå människans hetsjakt efter mer och mer skruvade saker, när det i slutänden blir på djurens bekostnad...


593
551
Redfoot:

Personligen tycker jag bara det är pinsamt att läsa om fjällösa ormar. Kan någon enda som är för dessa experiment säg vad dessa monster bidrar med i den zoologiska faunan, ja förutom då pengar.

Det är inte första och tyvärr inte sista gången som människan gör sig till något allsmäktigt som laborerar med andra liv för egen vinnings skull.


Medlem i DHF
1081
772
Westman:

ja mördarbin vart ju en hitt :)


158
19
Johanon:

ex vissa ödlor, där färgen är ett sätt att skydda sig / "bli osynlig" när man då avlar fram vissa specifika färger leder det till att djuret inte kan "gömma sig" som den natulrigt hade kunnat göra, vilket i sin tur leder till att djuret i fråga kommer bli väldigt stressat och möjligen aldrig känna sig trygg.


9
15
letripod:

Är inte så säker på att de är medvetna om sina färger dock.. Det är ju skadligt för djuret i naturen isåfall. Har man bara ett gömställe så tror jag inte djuret förstår att hen inte ser naturlig ut. 


225
4
ia_:

Albinism är inte en färg utan en genetisk defekt.

Jag kan aldrig tänka mig att ett djur skulle vara psykiskt stressat på grund av sin färg, i så fall skulle väl varenda häst springa runt och ha psykbryt i hagarna och försöka gömma sig bakom varenda gran, då de har långt ifrån sina naturliga "skyddsfärg". Bara som ETT exempel.


158
19
Johanon:

la_ 

en häst och reptil är väl inte riktigt samma sak?

Använder en häst sin färg som skydd mot större rovdjur?

 

EDIT: det finns rätt gott om bevis över att många reptiler "lider" av att ha "fel färg" just pga stressfaktorer

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild