Vad tycker ni om fjäll lösa ormar ?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

107
96
jimmyA:

 

 

"Behöver man vara expert för att vara motståndare till experiment på djur i syfte att få fram så udda djur som möjligt? Jag är emot valjakt men äger ingen val och är ingen expert på området heller, kan bara referera till vad som skrivs i media."

absolut inte men man bör ha fått nån form av "rätt/fel" information innan man tar ställning , och i denna diskussion om fjälllösa ormar så finns det ingen alls förutom en massa tycken och smak.

"Jag tycker inte det är fel att tjäna pengar på sina djur, det jag vänder mig mot är att det måste handla om djur som tagits fram i experimentsyfte. Sedan måste jag ännu en gång få säga att man bör nog inte jämnföra hållandet av er reptil i ett terrarium med att försöka få fram och sälja fjällösa ormar."

på den punkten kommer vi nog aldrig bli överens ;) skillnaden är att det har dragits till nya gränser för att tjänna mer pengar.

"Nja! en har varit gratis, resten har jag pyntat för, vad detta nu har med saken att göra??: =) Det ska kanske tilläggas att dom har fjäll och skal, alltså inga experiment. Nu ska man inte tro att sköldpaddor är förskonade från detta experimenterande, nej nej, det finns en del märkliga varianter där också. :)"

jag anser att det är ett expriment att lyckas få dom överleva,föröka sig och må bra i fångenskap ... hur många skölpaddor tror du att det har gått åt under alla år man har haft dom som husdjur innan man hittade ett sätt att få dom att funka ... men det är nog samma på den här punkten, vi ser det på olika sätt :D

 


225
4
ia_:

Nu blir det lite OT här men det handlar iaf om fjäll och hälsa.

När det gäller skäggisar kom de första utan fjäll (sk silkbacks) någon gång under 2005/2006 och därför har man inte riktigt haft tiden för att utvärdera hur bra/dåligt det är, mer än folks egna erfarenheter. Enligt denna sida fancifulashley.hubpages.com/hub/Taking-Care-of-Your-Silkback-Bearded-Dragon är det uppenbarligen allmänt känt att många har problem med ömsning. Det ser jag som en väligt negativ aspekt. Mer info går säkerligen att få fram om man tar sig tiden att leta lite.


225
4
ia_:

Här är ett uttalande från ett par som själva äger en silkback, och deras personliga erfarenhet från sin ödla, och jag kan väl tycka att det inte låter helt lovande det heller. Bara tanken på att vara orolig för att skinnet skall gå sönder vid eventuell graviditet känns hrlt sjukt...

"As for the lack of scales making Ruby too fragile to act like a normal beardie without causing herself injury - No. Ruby is not falling apart. Yes, Ruby's skin is soft and smooth and isn't covered in scales or tubercles, therefore more fragile than that of a scaled animal. She acts like any other bearded dragon and hasn't accidentally caused a skin tear yet... still watches everything going on in the room, chases crickets and roaches, splashes around and blows up like a bubble in water to float. We haven't bred Ruby and therefore cannot comment on how the skin will hold up through a breeding season. But she was caged with another animal when younger - and received a bite on her tail. The bite was a good one and broke her skin - but it healed just fine and the bite mark is barely noticeable. There were no infections involved. Based on this incident, one would assume that physical breeding could cause harm - especially if the male is aggressive. ((There are other ways of fertilizing a female that offer no direct contact - this has been proven by many. Plus, a Silk doesn't need to be bred to create another Silk.))


Ruby's skin, while shedding is thinner than a normal dragons shed and does not seem to have the elasticity of scaled shed. Close attention must be given to the skin around the digits and tail to prevent rolling or constriction (like a gecko)… During her shedding process, we will occasionally dampen a paper towel and leave it in the cage.
Another concern of ours was the pads of her hands and feet. Ruby hasn't formed, and probably cannot form, any calluses in this area and therefore pressure sores were a concern. "


593
551
Redfoot:

 

"absolut inte men man bör ha fått nån form av "rätt/fel" information innan man tar ställning , och i denna diskussion om fjälllösa ormar så finns det ingen alls förutom en massa tycken och smak"

Vet inte om jag håller med dig där, i så fall får ingen förutom de som avlat fram dessa djur ha en åsikt :D

 

"jag anser att det är ett expriment att lyckas få dom överleva,föröka sig och må bra i fångenskap ... hur många skölpaddor tror du att det har gått åt under alla år man har haft dom som husdjur innan man hittade ett sätt att få dom att funka ... men det är nog samma på den här punkten, vi ser det på olika sätt :D"

Det är just här som jag fattar att vi talar om olika saker, du talar om hållandet av djur där vi tack och lov har fått en positv utveckling sett till det stora hela. Kan hålla med om att sköldpaddpor inte hölls på rätt sätt ex tidigt 60-tal i förhållande till vad man lärt sig fram till dags datum. Men tack och lov så har belysning och annat som behövs utvecklats så att det gynnar arterna som hålls i terrarier/lådor. Det jag talar om är en förvandling av själva djuret i en riktning som alla gånger inte ser så etiskt eller för djurets hälsa bra ut. Kan någon komma med en vettig förklaring till att vi behöver fjällösa ormar så kanske även jag kan köpa argumentet men hitintills så har ingen lyckats med det. :=)

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild