Beteende vid ömsning?!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

36
10
Alfa99:

inte konstigt alls. min majsorm låg i nästan 3 veckor en gång när det var dags att ömsa. då blev jag orolig men när jag lite oroligt lyfte på gömstället så låg han där och reagerade direkt och var alert, då blev jag lugn igen och väntade bara och sen när han väl ömsade så var han som vanlig igen. 

sen är det olika hur lång tid det tar varje ömsning från vad jag märkt, har varit från ungefär 4dagar till 12 dagar som jag märkt på min orm med den enstaka gången på nästan 3 veckor då.

Skulle dock rekommendera att hålla fukthalten i hela terrariet högre än en fuktlåda om det är möjligt beror självklart på vad du har för substrat och ventilation men jag tycker det är ett bättre sätt att hjälpa till med ömsen. har själv alltid haft runt 50% luftfuktighet hos min majsorm och sprayar rejält med vatten när det går ner till 35-40% så det håller sig i höga 50% i några dagar innan det går ner till 35-40% igen och då upprepar samma sak. 

på 1.5år så har ormen aldrig haft dålig öms eller haft några andra problem. däremot ett tag på sommaren så behövde jag inte spraya alls på nästan en månad då luftfuktigheten höll sig ganska bra runt 50% av sig själv utan sprayade lite enbart för att substratet inte skulle vara snustort.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild