Skicka djur på Posten under vintern?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

32
3
Dade:
Hej!
Jag undrar vad ni har för erfarenhet av att skicka djur på posten under höst vinter vår?
Med heatpad borde det ju gå bra men om paketet fastnar någonstans i några dagar är heatpaden slut.
Jag tänker att risken att det jag skickar dör blir ganska stor.
Har du skickat eller beställt djur på vintern? Erfarenheter?(såklart inte ödlor ormar mm utan spindlar skorpioner kackelackor och sånt)

Mvh Daniel

157
68
Johnexotics:
Skickade en grupp rovskinnbagar isolerade kartongen med frigolit  och tidningspapper sen ett heatpack  sen skickar jag det på måndagen och han fick det på tisdagen. 

3037
2294
Tropfrog:
Man får inte skicka levande djur med posten:

www.postnord.se/skicka-forsandelser/forberedelser/vad-far-du-skicka

Mvh
Magnus 

114
163
TowerOfGray:
Jag brukar köpa dubias från pangdubia. Sist jag beställde var i början av januari och då köpte jag med 72 h heat pack. 
När jag hämtade paketet på posten så var heatpacken iskall, alla Dubais mådde bra som tur var. 

Men jag kan säga att posten här i Sverige har absolut inte bråttom, bara så du vet :)

86
44
Ezrath88:

Jag har ingen erfarenhet av att beställa hem djur från olika nätbutiker för att sedan få det hemskickat till närmaste paketombud.
Men när det gäller att skicka iväg paket via Postnord så har jag 11 års erfarenhet av pakethanteringen inom Postnord då jag har jobbat för Årsta Postterminal från vintern 2008 mot slutet av 2019. Jag kan säga att vanliga paket som privatpersoner skickar till andra personer så finns det två sätt som paketen sorteras i terminalerna, med hjälp av maskin eller för hand.

När det gäller att skicka iväg levande djur via Posten eller andra företag så som Schenker, DHL, Bring, mm. Så skulle jag inte rekommendera det för att om personalen i terminalen inte ser eller bryr sig om att det står ömtåligt eller får ej maskinsorteras så kan det blir värre för djuren.

Jag kan ge er en liten händelse om vad som händer när personalen ska sortera paketen så att dem kommer till rätt terminal från till exempel Årsta Postterminal. Tänker ej förklara hur det fungerar via maskin, utan via manuellt sortering. Personalen fyller baljor efter baljor med paket med hjälp av en maskin. Sedan tar personalen en balja till en ring med olika burar som ska till olika terminaler, så som Malmö, Göteborg, Umeå, Årsta, Rosersberg, Danmark, Finland, Norge, Arlanda utrikes övriga med mera. Personalen tar paket efter paket och kollar upp postnumret till destinationen. När dem vet vart paketet ska någonstans så letar dem upp rätt bur med rätt flagg på som till exempel 90(bara dem 2 första siffrorna kollar dem. Och stämmer orten med postnumret så kastar dem i paketet in i den buren. Så pågår det tills arbetspasset är färdigt. Dem byter ut burarna när dem är fulla. Men vad vissa inte gör är att dem bryr sig inte om att kolla på paketen om det står ömtåligt. Jag har varit med om att folk har skickat krukväxter med plastkrukor och jag ville inte kasta in dem till buren. Utan jag gick till buren med dem och la dem försiktigt i buren då jag inte ville att krukväxterna skulle dö.

Hade varit bättre om det fanns ett företag inom alla huvudstäder i Sverige som kunde vara specialister inom leveranser av levande djur från djurbutiker till privatpersoner. Alltså att dem ska bara ta emot levande djur som leveranser från butikerna till privatpersonerna och sedan köra iväg från terminalen till privatpersonerna. Och ska till exempel en majsorm åka från Malmö till Umeå så ska det inte gå hela vägen från punkt a till punkt b utan stopp. Utan dem åker till närmaste terminal efter kanske 1/3 del av vägen eller halva vägen och tar ut paketet från bilen och så kollar dem upp hur djuret mår och ger djuret mat och vatten om det behövs.


3037
2294
Tropfrog:
Det finns flera trådar om hur postnord hanterar paket och varför det inte är lämpligt att skicka med dem. Bland annat en som kan te sig ganska så kul om man är lagd åt det hållet som handlar om hur 1000 syrsor rymde ur en sprucken låda på en terminal.

Det finns en anledning till att Postnords linte godkänner levande djur, deras everanssystem är helt enkelt inte anpassat för att hantera levande djur. Min erfarenhet är att dhl är ännu sämre på att hantera paket så de skulle jag inte lita på heller.

Det finns företag som är specialiserade på djurtransporter och har nödvändiga tillstånd. Men oftast har de inte kunskap om våra djur och det blir orimligt dyrt att använda deras tjänster.

Kvar finns transporthjälp via köp och sälj. Man kan behöva vänta ganska länge innan man hittar någon som kör rätt väg, men brukar då vara människor som kan djuren och rimligt pris.

Visst kan man ju bryta regler om man gör bedömningen att det är rimligt och är beredd att ta eventuella konsekvenser. Men det tycker jag inte är någon diskussion som hör hemma i detta forum, mer på flashback.

Mvh
Magnus 

Medlem i SkHF
449
534
NellyNiklas:

Jag håller med föregående talare. Fråga i köp/sälj och planera in djurtransporter i samband med mässorna (så vi förhoppningsvis får besöka igen senare under året) då det körs mycket mellan orterna.


1097
403
leedragon:
NellyNiklas skrev:

Jag håller med föregående talare. Fråga i köp/sälj och planera in djurtransporter i samband med mässorna (så vi förhoppningsvis får besöka igen senare under året) då det körs mycket mellan orterna.


Men ändå, om man inte använde sig av postnord för att frakta  foderinsekter så skulle hobbin vara rätt död nu eller iallafal mycket mindre.

Medlem i SkHF
449
534
NellyNiklas:

Kan inte uttala mig om det då jag har ingen som helst kännedom om hur mycket foder som skickas via post. Har aldrig själv köpt foder på det sättet. 

Vi odlar vårt foder eller köper i fysisk butik. 


1097
403
leedragon:
NellyNiklas skrev:
Kan inte uttala mig om det då jag har ingen som helst kännedom om hur mycket foder som skickas via post. Har aldrig själv köpt foder på det sättet. 

Vi odlar vårt foder eller köper i fysisk butik. 


Det är skitbra, om man har den möjlighetern, tyvärr har alla inte det.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild