Tips på hur du gör din äggkläckare, äggläggningslåda eller terrarium SMART!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
ddr:

Tropfrog skrev:
De flesta system för trådlös styrning i hemmet, sk hem automation, saknar redundans. Det vill säga de har bara envägskommunikation. Telldus är just ett sånt system system i grunden. 

Huvudenheten skickar ett kommando, men dubbelkollar aldrig att den gått fram. I normal drift tappas ca 1-2 % av signalerna på vägen.

Men nu har telldus gått mer och mer åt z-wave. Mycket dyrare och med full redundans. Med de grejerna hade jag vågat styra terrariet 

Mvh
Magnus 


Både Z-wave och zigbee återsänder en verifiering av utförd aktivitet. Telldus/Nexas 433Mhz system är det väl få som använder idag?


5088
3861
Tropfrog:
Ricard: tellstick behöver man inte programmera. Det är en färdig plattform med plugg and play enheter. 

Rasberry däremot kommer ju som tom hårdvara. Vill man inte programmera själv finns det tusentals färdiga projekt att använda. Men enkelt, det är det inte.

Mvh
Magnus 

5088
3861
Tropfrog:
ddr skrev:


Både Z-wave och zigbee återsänder en verifiering av utförd aktivitet. Telldus/Nexas 433Mhz system är det väl få som använder idag?

 




Korrekt. Jag använder 433Mhz system i hela huset. Ikeas koppla verkar också populärt och saknar redundans.

Mvh
Magnus 

Medlem i SkHF
403
292
ZDC:
ricard skrev:
Tack för input killar! Hör om många som har Telldus men detta och även RaspberyPi kräver viss progameringsförmåga vilket jag saknar. För mig blir SensorPush en mycket bra färdig produkt. 
 

Nej fan...   Telldus kräver ingen förkunskap. 

173
261
ricard:
xTheod skrev:
Hur är detta att bygga vidare på?  Xiaomis system och fu kar precis likadant till en tredjedel av priset. Också plug n play :) har kamera till så jag ser röeslser också :) 

En tredjedel av priset är inte sant. En sensor och en gateway kostar på MiStore 927:-. Det system jag länkar till kostar 1500:-. Det är alltså en tredjedel lägre pris, vilket är fantastiskt, men inte det samma. Men visst är det billigare, och precis som du säger kan man ju lägga på en kamera också, vilket inte är en dum ide om man väntar kläckning.

Tillägas bör att SensorPush kommer med kameror, vattentåliga sensorer mm under året.

Det jag tycker verkar bra med SensorPusch är att jag dels får mätpunkter kontinuerligt, alltså med några få sekunders mellanrum, dels att appen är stabil och tar fram statistik. Det jag läser om Mi-appen är att den hänger sig osv, men det vet jag egentligen INGET om då jag inte har provat. Jag har som sagt beställt FEM sensorer och en Gateway, och kommer återkomma med en Youtubefilm senare i vår. Då skall jag dels köra solplats, sval sida samt i kläckare. Detta blir en lite recension i Youtube-format.

27
31
Calder:
Jag kör själv med Athom Homey som hemautomation, och har hittills kört med Aqaras temp- och luftfuktighetssensor i mina terrarium (ZigBee 199kr).
Nu testar jag Cleverios temp- och luftfuktighetssensor i en av ägglådorna (Z-Wave+ 299kr). Känns stor, så det blir nog en Aqara i den andra lådan...


173
261
ricard:
Den var stor! :) Priset på Aqara är helrätt. Tycker du appen har varit stabil? Man mäter ju för att ha koll.

27
31
Calder:
Den nya appen till Homey känns bra nu. Men just för att kolla temperatur med historik - då kör jag hellre via webbläsaren.
I historiken syns tydligt när jag la i äggen - och det lär synas när jag luftar också, ifall man blir osäker på om man gjort det! :-)
Aqara är mindre, känns som den kan vara i storlek som SensorPush, fast tunnare.

Vet inte om det hade varit bättre med extern probe? Jag får ungefär en grads skillnad när jag mäter med Clevario och en vanlig termometer med probe som ligger mot vermikuliten..


173
261
ricard:
SNYGGT!

Riktigt fint diagram över dagen. Nu är jag inte så duktig som du. Visst är det du som för ett antal år sedan i Hörby/Höör byggde ett rätt stort rum som leguan-haven? Redan då hade du väl en del programering och mätning av olika värden? 

Vet du om Aqaras sensor kan kaliberas gällande fuktighet? Nu är fuktighet inte superintressant eftersom man i en tät plastbehållare med vermiculit etc alltid har tillräckliga nivåer, MEN det finns andra applikationer där det är högintressant, exv. för cigarrer eller mer exclusiva handgjorda gitarrer. Så frågan är - kan hygrometern i Aqara kalibreras? Det kan den nämligen i SensorPush. 

Tacl för att du delade bilden ... 

5088
3861
Tropfrog:
Spännande med möjlighet att kalibrera.

Hur går man till väga för att ha en säker referens? Finns ju knappast "buffertluft" att använda sig av.

Är det kalibrering på en punkt eller två?

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild