Argentinska kackerlackor (dubia)

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Hej!
Jag funderar på att skaffa dubiakackerlackor att föda upp som foder till mina grodor. Jag skulle vilja ha lite exempel på fördelar och framförallt nackdelar med dessa kackerlackor om man jämför med t.ex. syrsor som jag har i dagsläget.

Har ni någonsin varit med om att kackerlackorna har smitit?
Hur ofta köper ni nya för att slänga in i odlingen för att få in lite nytt blod?
Hur snabbt växer dem? Kan man ha en odling utav dem, även om man bara kan mata med max 2cm-stora kackerlackor?


234
49
costanza:

Har aldrig odlat, men har ju haft en hel del hemma.

Nej aldrig vart med om att de smitit men jag har foderdjurens lådor i en större plastbox också som jag stänger efter matning osv så om någon rymmer (vilket de inte gjort) så kan de ej ta sig ut i lägenheten. Bara att ha dom i en högre låda så kommer de inte att ta sig ut. Största fördelen är ju att de är tysta så man slipper ju faktiskt tänka på att man har dom hemma hehe, sedan är det ju vanligt att syrsor käkar upp varandra vilken jag inte vart med om med Dubias. Tror det tar 5-6 månader innan de blir könsmogna så de växer ju inte jättesnabbt. Kanonbra ödlefoder iaf, bättre än syrsor. Ett tips är att mata dom med fiskmat (flingor), bra och nyttigt käk.


223
6
Susanne:

Inga nackdelar! Mitt favoritfoder. Enkla att sköta och handskas med. Äter allt. Dom ynglar av sig som bara den. Men det tar lite tid för dem att växa till sig. Det går snabbare om dom står varmt. Blir dom för stora kan du ju alltid sälja. :) 


52
1
unknown_928929:

jag vet inte hur grodor fungerar men jag vet att många djur kan tycka att dubia är ganska tråkiga då dem inte rör sig så mycket utan gärna gräver ner sig och ligger stilla och sen blir dem ju ganska stora. jag skulle istället föreslåNauphoeta cinerea eftersom dem är betydligt livligare och bara blir 2-3 cm men tyvärr klättrar dem på glas så du måste ha en vaselinrand på kanten

 


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Ja, grodor kan ibland behöva att foderdjuren rör på sig en del.

Jag brukar dock alltid mata mina djur utanför deras burar, eftersom jag inte vill ha foderdjur löst i terrariumen.

Är lite skeptisk till just glasklättrande, då jag är rädd att de smiter.


52
1
unknown_928929:

jag förstår din oro men jag kan garantera att om du har en bred vaselinkant och inte ger dem chansen att klättra på inredningen ut då går dem ingenstans


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Är nästan så man borde köpa ett fåtal av lite olika och se vilka man tycker passar bäst :)


121
95
Kega:

Risken med glasklättrande kackerlackor är att vaselinet kan torka efter ett tag och de kan smita ut, om man inte håller koll på det.

Dubia är enkla, tyvärr är dom oftast slöa och kanske inte alltid trigger igång jaktinstinkten hos djuren. En fördel är ju att de finns att köpa i princip överallt när man vill fylla på sin odling. De växter rätt långsamt, vill minnas att det är c:a 6 månader från nymf till vuxen.


44
1
snakybite:

Anders: Har du prövat bönbaggar? Du skulle även titta på en grottsyrsart, den är för övrigt helt tyst, lika lättodlad. lika lätt som Blaptica dubia om inte enklare. Syrsarten Phaeophilacris bredoides. Dom triggar igång djuren med sina rörelser.


76
16
Ergotamin:

Pycnoscelus femapterus är en riktigt trevlig dvärg art som max blir 2cm och där klätrar endast hanarna på glas


Blaberus atropus är oxå ett jävligt bra foder blir ganska stora men småttingar sprutar det ur dom och dom är inte stora alls 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild