Argentinska kackerlackor (dubia)

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

269
60
Jonas:

nukear du lackor lovar jag nog fan dom dör också:D


158
19
Johanon:

det har faktiskt testats att nukea dom och majoriteten överlevde galna nivåer av strålning :)

helt sjukt,, jag TROR det var i en dokumentär eller nått, ska försöka hitta var jag sett det

 

EDIT 

 

dock inte just det klippet jag tänkte på, men ändå lite kul att se


225
4
ia_:

Jag måste åter-yttra mig igen... ^_^

Kackerlackor mår inte dåligt att fiskfoder.
SYRSOR däremot tål det oftast inte. =)

Så, färdigyttrad! ;)


158
19
Johanon:

rätt vanligt att kackerlackor inte mår bra av vissa sorters fiskfoder


164
35
anders890:

själv så kör jag med fiskfoder som basföda till mina dubior och det funkar hur bra som helst, dom är friska och krya, förökar sig som som ska osv. väldigt sällan jag hittar döda..


68
9
StaOlog:

Hehe, efter att ha hämtat mig från en närad-döden-upplevelse ska jag bara ge min input vad gäller dubia och deras flygförmåga.

Satt i godan ro vid min dator och slösurfade då något for förbi örat på mig och landade bredvid tangentbordet. Trodde jag fått in (efter jag kunde tänka igen) en stor skalbagge av något slag. Döm om min förvåning då jag efter att ha tänt lyset hittar en dubia! Hur den kommit ut är ett mysterium då de inte klättrar, mig veteligt, på glatta ytor SAMT ska ha problem att ta sig genom ett stängt lock. Faktum kvarstår... flög gjorde det aset... han kanske inte visste att han kunde? Jag har ALDRIG sett en dubia fladdra längre än 20cm framåt för att sedan störtdyka! Detta om jag höll i den från början.

Funderar nu medans jag skriver OM det skulle kunna vara så att den lille rackaren klättrat upp i taket eller något för att därifrån börjat sin flygtur... dock... han smög sig på mig bakifrån... hörde honom komma horisontellt. =/

 

Konklusion: Sluta ge mina Blaptica dubia hönsfoder då det uppenbarligen messar deras gener!? ;o)

 

ps. De små liven klarar väl inte föröka sig i kåken om fler skulle kommit ut? =/


293
354
Dynamitella:

StaOlog.. Det har jag också varit med om. Fyra gånger. Varav en gång promenerade den på skrivbordet mitt i natten då jag tittade på film på datorn (Du förstår säkerligen min panik och förvåning), och en annan gång hittade jag den i min väska när jag var ute med hunden. Skulle ge vovven en bit godis från väskfickan och får en 6 cm dubiahona i handen.

Jahopp. Det var bara att åka hem och sanera hela rummet (hittade då två till vuxna och en bebis), och att undersöka lådan. Jovisst, de hade puttat på ventilationsgallret och tagit sig ut genom locket (hur vet varken du eller jag).

Flyga kan de, och ta sig ut kan de. De små odjuren.

De kan föröka sig under vår högsommar. Men inte annars. Jag tvivlar också på att de kan föröka sig utan ordentlig med foder. Så möjligen under en slarvig tonårings säng eller i byrålådorna. Men hos oss normala - icke.


55
58
Daffy74:

Matar mina med hundtorrfoder och morötter och så 


1159
626
Temla:

Jag går mestadels efter det här råden vad gäller gutloading. Visserligen gäller det insekter till kameleonter men det borde väl gälla alla ödlor. Där står att man ska undvika hund-, katt- och fiskmat.

www.chameleonforums.com/care/food/

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild