Får inte sålt, avliva.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

366
156
Linus:

HenkePetersson: Det stod tidigare i min annons att djuren skall avlivas om de inte blir sålda, men jag raderade det eftersom det framstod som ett säljknep, vilket jag inte vill att det skall göra. Den informationen behöver inte nämnas i en annons.

Jag har en juvenil som är född -13 till salu som om den inte säljs (vilket den dock kommer göra) skulle avlivas. Jag köpte den i mars, när jag inte på något sätt kunde förutsett vad som senare skulle ske i mitt liv.


Medlem i GHF
636
410
Jimmy:

 

 


63
5
gitchen:

Absolut kan det ske saker i ens liv så man tvingas göra sig av med sina djur... Men jag kan ändå inte försvara avlivning... Även om jag till viss del kan förstå... 

Upp till var o en att avgöra vilket som är bäst för sitt djur o jag vet hur jag hade valt!

När det gäller marknaden av djur o att priset skulle sjunka, visst det är förståeligt att det tas upp men priset är ändå inte det viktigaste. 


444
153
jpson67:

*Jag känner inte en enda människa inom hobbyn tillräckligt nära för att vilja skänka bort djur till någon. Om jag ska göra det, vilket har hänt ett antal gånger, så skall det vara till en människa jag haft längre kontakt med och som verkligen kan påvisa att hen kan ta hand om djuren ordentligt.*

Du borde väl kunna ge dom till nån här som kan ge eller har goda referenser.


366
156
Linus:

jpson67: Ja, uppenbarligen.

Men det är ju ingen anledning att inte lägga ut en säljes-annons. Om du läser mitt inlägg så förstår du nog att det inte handlar om pengarna, det handlar om att folk som kan betala för djuren väldigt mycket troligare även har råd och möjlighet att ta hand om djuren. Jag är inte emot att skänka bort djur av princip, men jag tycker att det är en bättre väg att gå att försöka få dem sålda - och då samla ihop intressenter. 


444
153
jpson67:

Klart som korvspa att du i första hand ska ha betalt


1229
464
leedragon:

priset är ett sätt att skyda djur långsiktigt, det gör arten svårare att komma åt, mindre av de till utbud, mindre chans att de hamnar i fel händer, det blir inte så kallat nybörjare djur som sälj ett år senare på grund av flyttning eller whatever anledning kan vara.

 

tycker att det leguaner, stora ormar och sköldpadda arter borde antingen kosta en jävla massa eller ha speciela tillstånd för att skaffa, då det är så lätt att misskötta.

 

uppfödaren har också en del ansvar att ta, hur många är det som verkligen skaffar en livet ut ägare till de kular de får, hur ansvarigt är att ta en kul på grön leguaner? när de är så pass få som verkligen får det bra, samma sak med leoperdgeckos, skäggagamer majsormar och jemen, hur många av de kommer bara inte att fara runt och runt och ändå bestämmer man sig på att avla de?

 

frågan är, ska man ge bort en djur och chansa eller avlida den och se till att den inte lider av en långsamt död pga misskötelse


444
153
jpson67:

Man ska inte chansa utan i såfall ge den till nån man vet håller på med seriös djurhållning


Medlem i SHF
214
439
crocodilejonas:

Jag kan i vissa fall tycka att avlivning är ett bra alternativ för djuret.

Kolla på alla vattensköldpaddor som släpps ut varje år, det finns inte tillräckligt många seriösa hem för dem.
Jag anser inte att ett litet akvarie för en större sköldpadda är ok.
Då är det bättre att avliva individen i sig så den slipper ett livslångt lidande.

Jag har själv fått tagit hand om en sköldpadda som någon dumpade på min garageuppfart.
Jag övervägde avlivning men hittade ett hem i sista minuten (efter några månaders letande).
Alla har inte sån tur.
Frågan är ju bara, hur hade sköldpaddan levt innan, var det värt att överleva det för det livet som den har nu, eller hade det bästa varit att aldrig blivit född?

Människan har ofta en förmåga att vilja rädda alla individer även om det inte är det bästa för djuret i sig.


478
592
Rottenroth:

Det behöver inte dela forumet i två delar så som folk säger, det är en disskution och inget peka ut/hata på folk utan jag har velat ta upp detta för det stör mig något innerligt och jag vill veta vad folk tänker och om dem verkligen planerar.

Det finns alltid zoo/djurparker att ge bort djur till. Dem tar oftast väl hand om dem, det borde ju vara sista utvägen tycker man.


Här hade min strategi sett ut.

 

1. Försök sälja.

2. Kontakta polare som kanske är intresserade av att börja/har bra hand om djur.

3. Lägga ut annons om skänkning på forum.

4. Ringa runt till zoo/djurparker.

5. Ringa djurhem, de är inte alltid 100% omöjliga.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild