Får inte sålt, avliva.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

63
5
gitchen:

Håller med Rottenroth! 

skulle detta dela forumet i 2 då borde det ju delas i fler än så... Här är ju olika sorters terrariedjur så då skulle tex ormägare o ödleägare va i 2 läger? 

Nej alla ska kunna samspela o diskutera. Just detta ämne gäller ju egentligen alla djur-reptil som däggdjur. 

 

Tycker din strategi är lysande Rottenroth! Det visar ju att man gör allt i sin makt för att djuret ska få det så bra som möjligt innan man ens överväger avlivning... 


478
592
Rottenroth:

Gitchen : Tycker det är uppenbart att man ska kämpa för att undvika det till vilket pris som helst!

Ja vi är ju trots allt vuxna (iallafall de flesta av oss) och bör kunna disskutera, det handlar ju om att byta åsikter och möjligtvis lära sig av andra och vissa kanske kan ta åt sig på ett bra sätt av det som skrivits!

Tycker hur som haver även om det skapar osämja att det är en viktig disskution om ett viktigt ämne! Det är levande ting och inga pokemon kort som sagt, jag själv kommer aldrig skaffa ungar utan jag har mina djur som jag har mina känslor för och jag hade nog gått bra mycket längre för dem än vad vissa går för sina ungar i dagsläget tyvärr!


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Självklart delar det inte forumet. Vi har alla olika åsikter, och det är vad som gör diskussioner värda att ha. Det är även ett moraldilemma, vilket gör att tycka det ena eller det andra beror väldigt mycket på situationen.

Hur villiga är djurparker på att ta emot djur egentligen? Jag vill inte säga att det är en dålig idé, men tar de verkligen emot djur hur som helst?

Bra med tipset på hur man kan gå tillväga i vilket fall. Det är inte fel att kontakta någon utav våra föreningar om hjälp heller.

 

 


478
592
Rottenroth:

Anders : Jag vet att Universeum var ju intresserade av att ta över samlingen som göteborgaren som blev biten av pakistan kobran har.

Även när det var en man i malmö som blev biten av en gaboon för ett par år sen tog ju folkets parks terrarium över samlingen ormar denna man hade.

 

Dem vill ju alltid ha djur.


366
156
Linus:

Rottenroth: Jag ringde till Ölands djurpark för någon vecka sen och frågade kring hur sånt här fungerar. De sa att djurparker inte får ta emot djur från privatpersoner utan att gå ordentliga, och för dem kostsamma, omvägar. Så det gör de nog bara när det är djur som är tillräckligt sällsynta/dyrbara.


478
592
Rottenroth:

Linus : Ok! Det är inte vad jag har hört gällande det, konstigt! 


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Okej, det visste jag faktiskt inte.

Fast i de fallen rör det sig om arter som inte den "vanliga" reptil-ägaren har. Det är ju ett mer attraktionsvärde för Universeums del på t.ex. en gaboonhuggorm än en kungspyton.

Risken är väl att de kanske inte är lika benägna till att ta emot leopardgeckos, kungspytons, majsormar etc, speciellt inte om de redan har några sen tidigare. Detta är bara spekulationer från min sida, så någon som jobbar på t.ex. Universeum får ju gärna göra ett utlåtande över hur det faktiskt är.

De gånger jag själv har behövt göra mig av med djur, så har det varit väldigt svårt att hitta någon som tar emot dem. Försökte även ringa runt till lite djurbutiker (Även stället jag köpte dem från början), och det var inte förrän ett par månader senare som de äntligen fick plats och kunde ta emot dom gratis. I mitt fall rörde det sig om leopardgeckos. Jag hade lyckligtvis turen att mina föräldrar kunde sköta djuren trots att jag flyttat, tills att det var löst. Men alla har ju inte flera månader att vänta på att ett nytt hem ska hittas.


Medlem i DHF
1082
774
Westman:

klart dom vill ha djur. men dom vill nog inte ha 500 rödörade sköldpaddor eller 1000 majsormar som folk tröttnat på  ;)


478
592
Rottenroth:

Så är ju självfallet att utbudet kan spela roll absolut!

 

Det är ett problem och det är självklart tråkigt att det är så!

 

Majssnokar,kps och leopard geckos finns det helt klart för mycket av, ser man ju på mässorna fan 80% av utbudet är ju enbart det och det skapar ju självklart problem!

 

Jag avlar inte mina två kps av simpla anledningen att jag vill inte bidra till inflationen av dessa.


305
147
HenkePetersson:

När det kommer till majsormar och kps och leos så har det blivit en förbättring på utbudet på mässorna för ett par år sedan var det helt meningslöst att gå på en reptilmässa om du var/är intresserad av någon annan art, för det fanns i stort sett bara leopardgeckos majsormar och kps på mässorna, då blev man ju mäkta förvånad när det stod någon och sålde carpet pythons på en nässa i dag är det mer uppblandat, men kps finns det fortfarande för gått om på mässorna.

 

Mässorna var för jävla tråkiga förr 3 arter på 2000m2. Kul att vissa tagit sitt förnuft till fånga det bör kp uppfödarna också göra.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild