Får inte sålt, avliva.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

478
592
Rottenroth:

www.terrariedjur.se/?page=market&marketitem=5263


Innan ni börjar skriva så läs igenom inlägget åvanför.

 

Jag har stött på detta en del gånger att folk verkar ha attityden av att "Får jag inte sålt det så går djuren till att avlivas."

Har då en fråga, om du nu inte får sålt djuren i tid eller så vidare varför ger du inte bort djuret istället? Det är väl klart det är värt att försöka få sålt det, men jag tycker inte avliva ska vara nästa steg.

Det är lite underligt tänkande och man undrar varför dessa personer egentligen skaffar djur från första början. Det finns alltid folk som har bättre användning för det och kan ge ett bra hem.

Stötte på detta sist då en granne kom och knackade på mig och frågade ifall jag ville köpa en BCI för 2000kr med eller utan terrarium (var ingen pris skillnad utan) annars går den till avlivning via vetrinär dessutom.

Ställde då några frågor till grannen (det var inte hans orm utan hans sons polare var tvungen att göra sig av med den).

1. Vem köper en bci normal för 2000kr med eller utan terrarium?

2. Varför bekosta sig avlivning hos vetrinär när man bara är ute efter pengar ändå? Det kan ju inte vara helt gratis att avliva ett sådant djur som dessutom var fullvuxet.

3. Varför inte ge bort djuret gratis om det är så akut?

Konstiga var att man fick aldrig något svar.

Jag vet iallafall att om jag någon gång behöver göra mig av med mina och jag inte får dem sålt så ger jag bort dem hellre över att avliva.

 

Girighet och dumhet i mitt tycke.


205
25
Strunten:

Girighet skulle jag säga, värdelns äldsta säljknep. "Tyck synd om djuren och köp dem". Ganska dåligt gjort. Man får helt enkelt inse att vill man få iväg djuren så antingen kan du sänka pris eller skänka dem till någon som vill ta hand om dem. självklart skall det hemmet vara bra för djuren. man får helt enkelt bita i det sura äpplet!

Tanke om varför han skaffade: Som det har nämnts i tidigare trådar har dem antagligen använts som "penis förlängare". Och inget intresse alls, därav så skriver man på det viset.

 

Min uppfattning om detta iaf :P


478
592
Rottenroth:

Strunten : 

Låter som en vettig uppfattning i mitt tycke! :)


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Det är inte bra att ge bort djur gratis. Det får priserna att sjunka, och får fler djur att hamna i misskötsel.
Det finns väldigt många människor som tar emot djur gratis, bara för att det är gratis och sedan riskerar att misskötta djuren eftersom det är väldigt många andra kostnader runt omkring som man inte var beredd på.

Så med att ha ett pris, så blir det lättare att se att köparen är intresserad av djuret.

Hade jag haft djur som inte gått att sälja hade jag nog övervägt att avliva dom med.

Sen finns det folk som använder det som ett knep som Strunten säger, och det är självklart inte okej. Så att skriva i annonsen att man tänker avliva djuren om man inte hittar säljare är väl inget man bör göra.


63
5
gitchen:

Sånt är sååå väldigt tråkigt att höra/läsa! Anser att när man börjar fundera på att skaffa djur så ska man tänka igenom allt väldigt noga! *kan man ge djuret det de behöver? * terrarie? Habitat? *vetrinärskostnad om det behövs? Osv i djurvärlden... Om man sen skaffar ett djur så ska det inte va en tjej/kill/polare magnet utan för att man verkligen vill djurets bästa. Kan man sen inte ha det kvar så visst ska man försöka sälja det o skulle detta inte gå, ja då hade jag skänkt bort det ist för att ens tänka tanken på avlivning! 

Har tagit hand om djur som blivit misskötta pga tappat intresse, dålig kunskap mm o får fortfarande hit djur som hamnat i olika situationer där ägaren tagit sitt förnuft till fånga o lämnar djuret dit den får det bättre. 

Genom att försöka sälja med "hotet" om att det annars avlivas är bara korkat, patetiskt o ego! Där tänker man bara på sig sj o inte på djuret! 

Det finns mkt lämpliga personer som gärna tagit hand om djuret, även om de inte har råd att köpa för dyra pengar!  Tom lämpligare än de som har råd med det! (Drar inte alla över en kant)  

Sjukt rent ut sagt!! Blir bara så arg! 


158
19
Johanon:

självklart borde man hellre skänka djuren än avliva dom, har själv funderat över detta fenomen.

Personligen skulle jag gärna ta emot reptiler till min förening för att slippa att djuret ska avlivas.

Samt att det är ju en kostnad på att avliva, så klingar illa för mig att man inte vill skänka bort, men är med på att betala för att få det avlivat.


163
34
Danne:

Typiskt säljknep som Strunten sa. Jättekonstigt att djuren inte skänks bort gratis hellre än att avlivas som faktiskt konstar pengar. Och så kanske det inte är jätteschysst att avliva ett djur om det är friskt. Det var inte längesen jag skänkte bort min majsorm t.ex.

 


Medlem i GHF
635
410
Jimmy:

Avlivning (om det görs korrekt) är inte fel om alternativet är att den hamnar hos en person som endast vill ha den för att den är gratis.

Men visst kan man försöka skänka eller sälja till underpris men med reservation "till rätt ägare" dvs någon som har intresse och inte endast är ute efter gratisdjur.

 


478
592
Rottenroth:

Anders : Jag förstår inte varför man ska ta marknaden över djurets hälsa/välmående/rätt till livet.
Jag är ingen förespråkare för PETA osv men jag tycker hellre att det hamnar hos en som kan tänka sig ta hand om djuret än att det avlivas för att säljaren inte råkat göra en tusenlapp på djuret.

 

Det är lite girighet bakom det hela i mitt tycke och falerar ganska snabbt, jag tycker det är både dålig stil hos personen som gör det att inte överväga att ge bort djuret till någon som kanske inte har pengar för tillfället (det finns undantag och situationer.).

Bara för att djuret är gratis är det inte ett dåligt djur, som sagt man kan försöka sälja först och lyckas det inte så är det ju uppenbarligen så att det är folk som inte har pengar för tillfället. Man kan ju ge bort till en polare som kan tänkas börja/kanske har redan.

Det finns så många vägar att gå än att direkt gå till avlivning bara för att man inte får sålt det, tycker det är lite tam ansträngning från säljarens sida och lite känslokallt. Jag hade aldrig sålt djur till en sån person kan jag säga iallafall.


158
19
Johanon:

håller med Rottenroth

svårt att förstå hur man hellre avlivar sitt friska djur,, fullkomligt chokerande för mig att man hellre avlivar för att man inte vill påverka priserna,,, finns fullt av människor med ett genuint intresse som hade tagit väl hand om djuret/djuren även om det råkade vara gratis.

Nej girighet som fan att man ens nämner prisaspekten som en anledning till avlivning,,, 

 

bryr ni ens er om era djur på riktigt??

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild