Vad kan man ha i detta?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

242
29
Blues:

Har själv ej Kameleonter men en kammrat har o han säger att det är lätta djur,jag har en Eurydactylodes agricolae Bauers kameleont gecko kanse kan vara nått för din burk.


164
35
anders890:

Pygmekameleonter rekomenderas varmt, är trevliga och väldigt lättskötta, kräver ej mycket värme eller större terrarium! 


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

"Någon som omvandlat ett akvarium till terrarium som kan komma med tips?"

Det går ju att borra i glas också med tex en diamanthålsåg, jag har testat detta och det tar tid och är svårt och borrarna kostar en del också. 

Men en sak till att tänka på är att det är ju lite bökigt med ett terrarium som du måste öpnna i toppen om du har en snabb liten ödla som kan klättra på glas så kan du ju räkna med att den flyger ur terrariet när du ska städa eller nått. 

Och även ödlor och grodor osv i den storleken behöver ju lite mindre foder som dom kanske inte har på djur butiken jämt. Men en liten bananflugs odling kan du ju lätt gömma undan för sambon också ;) 


47
4
Crestie:

ett tips för att förhindra klättrande ödlor rymma vid städning är att ha en lätt plast burk (typ burken man får pizza sallad i) och försiktigt sätta den över ödlan när den sitter på glaset och sen fästa där med lite maskeringstejp =)  ödlan i tryggt förvar, och du kan städa utan att behöva flytta den eller störa den med onödig hantering =) Gör själv så med mina crested juveniler, tycker inte om att hantera dem i onödan då de kan vara väldigt hoppiga av sig som små =)


1228
464
leedragon:

isdrake  pygme kamelonter  kan man nästan inte misslycka med, se bara till att de inte blir för varma :)


Medlem i SHF
274
341
Jubari:

Finns ju flertal kameleontarter annat än pygmeér som du kan ha, t.ex. olika bradypodion arter. 


16
0
Schelander:

Letar också efter nåt till ett mindre terrarium.... Kollar dock efter ödlor! Finns det något kul par man kan ha i ett 30x30x45 ET?


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

finns lite olika "dvärg geckos" du kan kolla upp, hc säljer iaf 2 olika arter 


456
200
isdrake:

Först skulle jag vilja tacka för alla tips. Det finns många läckra färger bland daggeckoödlorna men som Tenebrosa var inne på blir det antagaligen svårt med detta akvariumets utformning. Även om Cresties tips var bra så måste man ju öppna ganska ofta för matning osv. Och då tror jag dessa arter blir för omständiga. 

Så jag är nog inne på att en kamelont vore det mest passande djuret, dom är trots allt rätt sega. ;P Men detta är som sagt ett helt nytt för mig så jag har ingen koll alls på vilka arter man kan förväntas hitta i Sverige/Danmark eller vilka man måste åka iväg till Tyskland för.

Dom där vanliga dvärgkamelonterna verkar trevliga, speciellt då dom tycks hålla i grupp? Dock lite tråkig färg kanske. Ska googla på det där släktet bradypodion som verkar ha lite roligare färger.

Det som bekymmrar mig med små kamelonter är dock maten. Kan dom små dvärgarna äta små syrsor? Och kan dom lära sig äta dött från pincett? Små syrsor kan vara lite svårt att få tag på ibland och dessutom rätt svåra att hålla i liv. Så det vore skönt om man kunde ha ett reservförråd i frysen och tina vid behov. 


268
19
Iguania:

Tror inte att Bradypodion skulle fungera i ett akvarium. På alla utländska forum är dom emot alla sorters glasterrarium för att de blir för dålig ventilation för alla arter utom B. setaroi. i Sverige har vi ju det så torrt så här är vi tvungna att ha det men jag tror att det blir på tok för dålig ventilation i ett gammalt akvarium. Pygméer verkar dock tåla det ganska bra.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild