Om annonsering

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

953
1840
peter54:

Jag tycker att det är tråkigt att medlemmar inte raderar gamla annonser när de postar om samma annons igen. Det blir till slut rena spamningen av köp/sälj när samma annons ligger 10 gånger mer eller mindre i rad.

Det här problemet, som faktiskt bara handlar om ren lathet, finns på alla forum, skitjobbigt tycker jag. Det är inte svårt att radera den förra när man postar om den annons man har. Vi kunde bryta en dålig trend just på detta i övrigt ganska "rena" forum genom att alltid ta bort gamla annonser själva.

Tack för ordet.

/Peter


1159
624
Temla:

Va??? Jag trodde den gamla placeringen försvann när man förnyade annonsen och flyttade den högst upp. Det måste jag kolla. Naturligtvis ska man radera gamla annonser om dom ligger kvar och skräpar. Om jag har missat det pga av missförstånd så ber jag om ursäkt. 

EDIT: Har kollat på min annons.. Du kanske menar om man skriver om den och gör en "ny" annons fast med samma text, inte när man bara klickar på förnya knappen för då verkar den gamla placeringen försvinna. Eller?


Medlem i GHF
635
410
Jimmy:

När man trycker på förnya-knappen så skapas inte någon ny, utan det är den gamla som hamnar högst upp igen.

Mycket bra funktion, men visst ska man hålla koll på sina annonser och ta bort gamla/inaktuella annonser.

Sen finns det väl en del köp&sälj-sajter där annonser försvinner/raderas efter tex 30 dagar, det är ju också en lösning.

 


90
5
azbt:

Jag är helt klart för att införa 30-dagars annonstid.


242
29
Blues:

Trodde samma som Temla!!!!!!


293
354
Dynamitella:

Jag ser inga dubbla annonser. Och jag har själv bara 2 uppe. Känner mig som en röv när jag förnyar, men det skapas väl inga dubletter på det viset?


953
1840
peter54:

Jag var inte medveten om någon "pånyttfunktion", men uppenbarligen använder inte alla den. Titta på den här länken till exempel, samma annons fyra gånger nästan i rad.

www.terrariedjur.se/?page=market&s=Lampropeltis&bos=1


293
354
Dynamitella:

Nej det var inte fint alls.

Vi kan ju alla göra så att vi drar iväg ett mail till vederbörande när sånt händer och uppmärksammar dem om förnyelse-knappen :) Så kanske det går att råda bot på.


953
1840
peter54:

Javisst. Finns det en så bra funktion finns ju ingen anledning att inte använda den. Jag visste som sagt inte om funktionen förrän nu.


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

När man förnyar en annons så skapas inte en ny. Det blir alltså inte dubletter utav detta.

I fallet som peter54 visade, så hade annonsören faktiskt lagt upp en massa likadana annonser, vilket jag tycker är att missbruka annonseringstjänsten lite. Därav tog jag bort de dubletter som fanns.

Det finns säkerligen fler dubletter av andra annonser, och att begränsa så att gamla raderas/döljs är kanske inte fel. Personligen tycker jag däremot 30dagar är lite lite, speciellt om man har en sökes-annons. Kanske bör vara 30dagar för säljesannonser och 60dagar för sökes eller liknande?

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild