Information om forum & moderering

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Då det kommit upp lite diskussioner på chatten med frågor, tänkte jag skriva ner lite frågor och svar i denna tråd, så att det inte är något som är oklart.

FORUM

"Varför städar ni undan när någon skriver något opassande i en tråd?"
Vissa verkar tro att vi "röjjer undan bevis" när inlägg i en tråd raderas när t.ex. en användare beter sig illa. Det är inget unikt för terrariedjur.se's forum att trådar behöver städas upp, och inlägg som av någon anledning inte passar tas då bort. Anledningn är för att offtopic eller påhopp inte ska eskalera, och dels för att hålla tråden till sitt ämne.

"Någon var otrevlig, varför är de kvar på sidan?"
De flesta förtjänar en extra chans. Saker är sällan svart och vitt, och precis som i verkliga livet finns det vissa personer man inte kommer överrens med. Självklart ska terrariedjur.se vara en trevlig plats så beter man sig otrevligt eller provocerar folk så får man först en varning, fortsätter det, så har vi rätten att stänga av användaren under en längre tid eller i extremfall permanent.

"Vad ska jag göra om jag tycker att någon missköter sig?"
När någon missköter sig, så blir man själv ofta väldigt arg och risken är då att man själv beter sig på ett opassande sätt. Försök därför vara lugn, och säg åt personen utan att försöka provocera själv.
Säg även till en administratör om händelsen. Vi har någorlunda bra koll på vad som händer i forumet men självklart är det lätt att missa enstaka trådar.


MODERERING & ADMINISTRATION

"Varför utses inte fler moderatorer/admins?/Kan jag få bli admin?"
Till denna fråga blir det ett lite längre svar.
För de som inte vet, så bygger jag terrariedjur.se själv från grunden, på fritiden.
Att utveckla från grunden är som att öppna Notepad och sedan koda fram hur sidan ska vara.
Sidan är just nu 122542 rader kod, så man kan förstå om det tar lite tid.

Det har varit väldigt många bra förslag som kommit in sen sidan började, och mycket utav tiden har gått åt till att lösa de förslag och tips hitills. Administrationsdelarna av systemet är väldigt suboptimalt, och därför behöver mycket byggas till innan man hade kunnat göra flera administratörer och moderatorer. Mycket utav det som behöver byggas till är för att kunna sätta olika rättigheter och ansvar, så att olika personer kan bli ansvariga för olika saker. T.ex. att en ormkunnig person kan vara ansvarig över kategorin ormar i forumet medans en sköldpaddskunnig är ansvarig över sköldpaddskategorin. Sedan finns det många administrationsverktyg som ännu inte är byggda.

Mycket utav anledningen till att administrationsbitarna ligger såpass efter, är att det prioriterats att lägga tiden på att utveckla något som alla medlemmar ser, än något som enbart ett fåtal personer har tillgång till.

Men jag har redan börjat med detta system för ett par månader sedan, men det är fortfarande en bra bit kvar. Samtidigt som detta har jag även en hel del andra saker som jag börjat med och vill hinna lösa, t.ex. terrariebyggsgenerator, uppfödarlista, "50/50" m.m.

"Vad ska jag göra för att öka mina chanser till att bli admin/moderator?"
Något som är viktigt när man är administratör eller moderator är att man inte låter sina egna åsikter påverka beslut. Därför försöker vi hålla koll på hur folk beter sig och formulerar sig i trådar, chatt m.m. speciellt inom ämnen där många har olika åsikter. Respekterar man andras åsikter, samtidigt som man själv är saklig ökar det chanserna.

Det allra viktigaste är däremot att man är aktiv, och verkligen vill hjälpa till att göra terrariedjur.se till en bättre plats, och det finns det ett gäng som visat väldigt tydligt och hjälpt till med både faktablad, tipsat om förslag, spridit visitkort och varit hjälpsamma mot nya medlemmar.

 

 

 

Ni får jättegärna skriva ifall det är något som är oklart, eller om ni har fler frågor så ska jag svara på dom så gott jag kan.

 


340
91
Copa:

Bra skrivet anders. 

En sak man kan göra när man raderar otrevliga iinlägg är att skriva att det har raderats och vilken anledning,  då vet folk anledningen och inte tror attdet sopas under mattan.  


953
1840
peter54:

Ytterligare ett tips som handlar om otrevligrespons, angrepp/påhopp: Svara inte genast, utan vänta någon dag eller två. Då har man hunnit bearbeta sin ilska och kan svara med förnuftet istället för med sina känslor och på så sätt undanröjs ofta ett otrevligt pajkastande.


181
110
Stina:

Så länge admin väljer att låta extremt uppenbart direkt fula påhopp stå kvar som i tråden Hona el hane stå kvar så väljer man att firtsätta negativitet spridas.  Argumentet från Anders har typ att låta fula påhoppet stå kvar i väntan på att den som uttalade det skulle få svara på vad denne menade när de som undrade frågat varför. D v s svarar inte den som var otrevlig står påhoppet kvar o sprider negativitet. Men ajjabajja den som i råden påtalar att negativieten skrämmer bort folk från siten. MÅNGA vågar inte ställa frågor el ge råd i forumet så länge fula påhopp får stå kvar! Får se hur länge detta ärliga sanna inlägg får stå kvar......?


Medlem i GHF
635
410
Jimmy:

Finns väl inget påhopp i den tråden?


276
118
Maqea:

Stina.

Jag har läst ditt inlägg flera gånger men jag blir inte klok på vad du egentligen säger. Antagligen är det jag som är trött och inte får sammanhang i det hela men jag kan ju fråga snällt om du är snäll och förklarar lite bättre hur du tänker. =)

HDSL Maria/Maqea


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Copa, Det låter som ett rätt så vettigt förslag. Kommer göra detta från och med nu.

Stina
, dina provocerande inlägg biter inte.
Vad är det i tråden "Hona eller hane" du anser bör tas bort? Jag hittar inget "extremt uppenbart" påhopp som du nämner.

Du verkar själv väldigt negativ och var inte nöjd med att inlägg togs bort eftersom du tyckte att vi "röjde bevis", och du är inte nöjd över att inlägg får stå kvar heller?
Ge gärna konkreta förslag på förbättringar och alternativ istället för att smutskasta.


456
200
isdrake:

Jag gick också in i "Hona eller hane?" tåden och kollade, kunde inte se något otrevligt alls? Om det inte är borttaget nu förstås.



Jag tycker det vore synd om folk måste börja sockra sina inlägg och lägga till smilegubbar för att inte uppfattas som otrevliga. Jag vet flera stycken här som ger väldigt raka och bra svar, men har också noterat att vissa tolkar denna rakhet som att dom en otrevlig ton... vilket såklart är tråkigt.


181
110
Stina:

Men snälla Anders du tog ju bort inlägget, har du redan glömt det? Säg inte att jag provocerar för att jag säger som det är. Sluta dalta med de som gång på gång på gång är otrevliga. Du pratar om att personer ska få en andra chans, få en varning, sen kan bli avstängda. Personen vilken du vet vem jag syftar på är gång på gång otrevlig i ton o sätt i olika trådar. Vissa får tydligen väldigt många chanser. 


181
110
Stina:

Påstå INTE att jag är negativ för att jag påtalar sanningen Anders. Det är du som är negativ när du vill få det till att att jag provocerar. Sidan är på god väg att få sämre rykte för att påhopp o negativitet tillåts fortsätta o fortsätta. MÅNGA vill inte o vågar inte ge råd el fråga saker i forum eller chatt av rädsla för att bli påhoppade.  

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild