Leopardgecko 1.0

Leopardgecko 1.0

Sverige, Skåne län, Häljarp
Ödlor säljes
WhimsicalReptiles 5.0
2024-04-28 23:00

Beskrivning

Säljer en leopardgecko hane. Billy, som jag har börjat kalla honom, kommer från min egna uppfödning av leopardgeckos sommaren 2023. Han är alltså kläckt i juni 2023.

Valde att behålla en unge från kullen då mamman (bild 4) har riktigt cool teckning (”Halloween mask”) och pappan (bild 5) hade den mest underbara personlighet jag varit med om, ett riktigt charmtroll. Visade sig att Billy tog efter sin pappa mest och är riktigt charmig. Har tre andra leos sen innan och det var inte meningen att jag skulle behålla någon av ungarna från början, känner därför att Billy tyvärr inte får den uppmärksamhet han förtjänar.
Har inte jobbat jättemycket med honom, men han har börjat komma ut själv när man sätter in handen till honom, om man vill få honom helt handtam så bör det inte vara några problem så länge man lägger tid och energin på att fortsätta arbeta med honom. Han tycker om att ligga på ens hand och stjäla värmen från en :)

Priset är inte det viktiga för mig, bara att han får ett bra hem. Tänker mig 500kr för honom.

Utgå från jordbruksverkets L80 när det gäller storlek på terrarium. Större är alltid bättre. Hade själv rekommenderat 100x40x40cm eller 90x45x45cm. (De är solitära djur i fångenskap, i naturen bor de oftast i stora grupper, men då har de ett gigantiskt utrymme såklart. Så om du inte kan erbjuda den sortens utrymme bör de bo ensamma.)

Tänk på att det är ett djur som i fångenskap kan leva i 20+ år, ett stort ansvar krävs även om denna art av ödlor är ”bra för nybörjare” så är det inget djur man bara går och köper till sitt barn och som barnet senare tröttnar på. Finns alldeles för många som köper en ödla utan att veta någonting om dem. Som uppfödare har jag rätten till att bara acceptera seriösa köpare som kan bevisa att de kommer ta bra hand om ödlan.

Det är en fantastiskt fin och härlig art av ödlor och jag kommer att försöka svara på alla frågor du har, men för din egen skull och ödlans, gör alltid egen research innan du bestämmer dig för att köpa ett djur!

Uppfödarbevis och en liten skötselguide till arten medföljer självklart. Skötselråden i guiden får man gärna utgå från, den sammansatta informationen baseras på flera olika källor som finns ute på nätet, råd från andra ägare av arten, men också mina egna erfarenheter.

Kontakt

Du behöver vara inloggad för att se kontaktinformation
Kan tas med till mässorna:
Malmö tropikmässa (31/8)
Tillbaka
Redigera bild
Namn:
Beskrivning:
Spara ändringar Avbryt
Betygsätt användare
Kommentar:

De annonser du ser under köp och sälj med följande symbol är premiumannonser.

Kostnaden för premiumannonser hjälper bland annat till att betala serverkostnaderna för att hålla Terrariedjur.se igång, tack!

Köp premiumannonser

Du kan även donera för att stödja Terrariedjur.se

Ok, stäng
Skicka meddelande till

Skickar meddelande