Ödlor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

26
3
Uioy:
Ok, ska läsa om daggecko, om jag skaffar daggecko som blir det nog phelsuma grandis = större madagaskardaggecko. 

26
3
Uioy:
Bara en fråga jag vet att man inte ska göra det här med någon reptil men på Youtube har jag set att daggeckosarna hoppar upp på handen, är det något man bör undvika.

Mvh uioy

26
3
Uioy:
Jag skriver tydligare, jga har sett på Youtube att man hra fått daggeckosarna så tama att dem hoppar upp på ens hand, ska jag undvika att göra det ifall jag skaffar en daggecko

5061
3826
Tropfrog:
Svaret blir samma oavsett art. Det gagnar ödlan inre ett dugg att sitta på din hand, så därför finns det ingen anledning.

Mvh
Magnus 

26
3
Uioy:
Ok, bara undrade

26
3
Uioy:
Jag vet att det här är en dum fråga nu men kan man hantera sin phelsuma grandis som andra gör med skäggis t ex låta dem krypa på en utan att dem tar skada.


Mvh uioy

Medlem i SHF
3978
4996
Jonas_:
Skulle definitivt avråda från ALL hantering av Phelsumas (daggeckos). Deras känsliga hud lämpar sig bäst utan kontakt :-) 

Skulle geckon välja att klättra upp på din arm kommer den inte ta skada av det..men passa! Sjukt snabba djur när dom vill, sjukt snabba! Jag har försökt fått min att ta insekter från pincett och från handen sista halvåret men han vill verkligen inte veta av oss, då får han som han vill :-) men fortfarande den trevligaste ödlan jag ägt, mycket aktiv i terrariet, hoppar långt och mycket och jagar småflugor.

Medlem i GHF
3088
1664
EmanuelKarl:
Kunde inte sagt det bättre själv Jonas_

Skulle dock aldrig rekommendera att hantera skäggisar heller (säger inte att Jonas gjorde det, bara för att förtydliga). Inga gosedjur och om man tror att den "gillar" att vara ute läser man förmodligen den fel (t.ex om den blundar tror vissa att den njuter men den vill skydda ögonen, eller när den ligger stilla tror man att den är lugn men reptiler ligger stilla om de är stressade. Om den kommer upp på din hand, oavsett art, är det antagligen fel i terrariet eller så får den mat om den går upp på din hand. Det sistnämnda är för en skäggagam från varma ställen som att du lär ditt barn att den får mat om hen går ut naken i snön för att få mat (reptiler är växelvarma och har inga kläder), eller likanant om det är alldeles för torrt. Däremot att handmata i terrariet är kul om din ödla går med på det. En av mina husgeckos gör det, vilket är trevligt för mig.

Om du t.ex kollar på amerikanska YouTubes (du nämnde ju youtube innan) så hanterar dom ju djuren. Det här med emot hantering skulle jag nog kunna säga är något ganska nytt och amerikanerna har inte köpt det än. Sedan vissa youtubers är man ju allmänt skeptisk till. Jag rekommenderar GoHerping om du inte hittat han ännu. Om man bortser från hanteringsfrågan och att storlekskraven och en del andra grejer är annorlunda i Amerika (även om hans djurhållning är tusen gånger bättre än typ Brian Barczyk) så är han helt fantastisk och är duktig på vad han gör.

26
3
Uioy:
Ok tack för hjälpen

5061
3826
Tropfrog:
Ja, du kan kanske hantera utan att den tar skada. Men det innebär en risk och gagnar inte ödlan.

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild