Paddor?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

64
54
Trypto:
Jag har fått tag i en A. cognatus genom en snäll person här på forumet som hjälpte mig att få hem en från mässan i Houten för några veckor sedan. Med rätt kontakter blir ju det mesta enklare, men tycker fortfarande inte det verkar superenkelt att få tag på paddor i Sverige. På mässan i Södertälje såg jag i princip inga paddor men kan förstås ha missat dem också?


Har i alla fall döpt min padda till Stinky och är jätteglad för honom. :) 

Administratör
Medlem i SmHF
2585
2231
anders:

Kul med fler padd-entusiaster. Paddor är förmodligen högst upp på mitt intresse inom herpetologi.

Jag har själv ingen jättesamling med arter(A.punctatus, A.debilis, I.luetkenii & B.brongersmai), men upplever likt dig att det finns relativt få arter att få tag på i hobbyn. De flesta arter som finns på mässorna är större arter, t.ex. Agapaddor, Rhinella marina. Ett par olika Anaxyrus-arter har jag väl sett på mässorna de senaste åren, t.ex. A.terrestris, A.cognatus, A.debilis, A.quercicus(dock även vissa felmarkerade och egentligen cognatus).

Både en positiv, och negativ egenskap med många paddarter är att de lägger väldigt många ägg, vilket medför att arter som går att få tag på ofta går i vågor. Är det en person som lyckas med en specifik art så kan det finnas mängder till salu, för att sedan några år senare vara mer eller mindre omöjligt att få tag på. Jag själv har letat efter fler Anaxyrus punctatus väldigt länge nu, men inte sett någon till salu trots att jag letat runt och tröttat ut alla mina kontakter med tjat.

Det finns ett par personer med relativt stora samlinga i UK, t.ex. Julian Bentley.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild