Fånga in och skjuta sköldpaddor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

2
9
Bonel:
Forum er till diskussion klag ikke över andre. Jeg arbejder med miljö/vand i Jylland her er der skildpadder i söerne men er ikke et stor problem for miljöet. Sverige overdriver dette problem. Et problem er mink som jager alt både til lands og vands. Nordamerikanske skildpadder og asiatiske skildpadder bör ikke vaere i Europe natur. Enya orbicularis er ikke invasiv art og kan ses her i Jylland muligvis fra fangenskap. Er her på side af annonserne.   

2
9
Bonel:
Emys orbicularis er det rätte.

2
11
G81:
Det importeras fortfarande nordamerikanska arter samt asiatiska vattensköldpaddor genom grossister/leverantörer både i Sverige och Tjeckien. Får listan till jobbet med tillgängliga reptiler m.m varje vecka. Dessa kan bli liknande problem i framtiden som dagens invasiva arter om dom släpps ut i vattendragen här i Europa. Hur allvarligt stor skadan är pga utsläppta sköldpaddor kan säkert diskuteras. Om skadan vore förödande så skulle nog importen begränsats redan för några år sedan. Ja medhåll ang minkar som jagar både i vattnet och på land. Men flera arter av invasiva djur o växter påverkar ju naturen på ett eller annat sätt. Men största problemet idag är miljön o klimatförändringen. Mvh Gun.

1
3
The:
Jag är förvisso inte insatt i enskilda invasiva reptiler o sköldpaddor i svensk fauna gentemot problem. Det som är aktuellt och prio är mink i hamnområden m.m de äter fåglar däggdjur amfibjer både i vatten och på land tyvärr. Dessa är periodvis lagliga att skjuta o fånga och avlivas men de är tydligen inte ensamma om att störa naturlig fauna. Säl och skarvar förstör tydligen ganska mycket omkring Östersjön tyvärr med både strand häckande fåglar o fiskbeståndet tyvärr.

493
301
Jimmy:
Säl och Skarv har ingen skuld i dåligt fiskbestånd. 50 år av konstant trålning i industtuell skala med obefintligt art och habitatsskydd är problemet. Vi rensar haven på fisk för att mala ner till fiskmjöl som används till bla fiskfoder till laxodling.

3405
2679
Tropfrog:
Exakt vad jag tänkte! Säl och skarv är naturliga djur i vår fauna. Sköldpaddor och den moderna människan är inte det.

Mvh
Magnus 

368
392
Mr_B:

Minkproblemet är ju alla dessa hjärndöda minkutsläppare som tror att dom gör en god gärning att släppa ut dom från farmerna.. hade dom gjort jobbet rätt hade dom fått tummen upp av mig. D.v.s transportera minkarna till ursprungslandet. Vore inte mer än rätt att dessa individer samlar in alla minkar igen. Djurvänner är dessa inte iallafall. 


vad gäller andra invasiva arter så är det ju stora delar som ligger hos djurägare som inte reder ut det eller är för blödiga för o ta jobbiga beslut. Invasiva växter ligger nog mest hos trädgårdsfolket. Vissa arter har förmodligen emigrerat hit självmant p.g.a mildare klimat o lär nog fromma fler. Majoriteten står människor för dock. 


6
11
Soff:
Angående minkar så har det varit päls industrin som från början stått för införseln till hela Europa. Att en och annan mink rymt är kanske inte så konstigt men massutsläppen har gjort skada då de släpptes ut flertal gånger under många år av så kallade aktivister speciellt här i Skandinavien. Gillar förvisso inte pälskläder i form av denna djurhållning. En stickad tröja funkar bättre.

Angående skarvar o sälar visst tillhör de faunan men problem tilltar när djuren blir för många i stora grupper på liten plats då blir det  störningar som följd för andra sällsynta sjöfåglars häckplatser. Det finns utredningar som visar att skarvar och sälar påverkat fiskbeståndet speciellt i Östersjön men oftast med fiskare som kommenterar tyvärr. Helt klart att det förekommit överfiske. Det är troligen även miljön som påverkat fiskbeståndet med alla utsläpp från oss och alla grannländerna som gett sjöbotten skador med dy som följd.

Ålen är ju även den en tråkig historia med utrotning som följd av byggnation och förändringar.i vattendragen. 

Känns lite som att jag o någon till kommer mer in på miljöfrågor och längre från reptiler o amfibjer som tillhör sidan bättre. Mvh Sofie.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild