Hjälp en nybörjare!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

2331
1749
Tropfrog:
Kalk ger avlagringar på rutor som är besvärliga att få bort. Det kan också bli problem med vissa växter, men troligtvis inga ni kommer att ha iallafall. Om ni skaffar regnsystem så kalkar dysorna igen.

En RO enhet löser problemet med kalk, kostar en tusenlapp ungefär. Annars kan man handspreja och kalka av rutorna emellanåt.

Mvh 
Magnus 

17
8
Jennijennifer:
Jo jag vet att kalk kan vara skitsvårt att få bort. Jobbar inom städ så stöter på det så gott som varje dag. Brukar använda kalcinex för att ta bort kalk men det är ju inte speciellt miljövänligt så att säga. 

87
25
luzsmi:
Jennijennifer skrev:
Jag och sambo tänker bli med ödla. Ingen av oss har någon direkt erfarenhet av ödlor, han har dock haft lite spindlar förut. 
Vi har ittat runt på nätet och fastande för grön leguan men med vidare efterforskning så ställer jag mig lite tveksam angånde deras aggresiva perioder... Men en hona kanske inte är lika benägen till sådant? Behöver nu hjälp att hitta en ödla som är vegetarian och halvstor till stor, lugn och lätt att hantera och dagaktiv. 

Massa andra frågor också:
Ska man göra regelbundna veterinärkontroller?
Kan man kräva veterinärintyg vid köp?
Finns försäkring för ödlor?
Hur gör man med bebisar om de ska utfodras 2-3ggr/dag när man är på jobbet?
Bättre att köpa en ung eller fullvuxen? En ung kanske inte tar en flytt lika hårt som en vuxen och man bygger upp relationen på ett annat sätt med en ung än en vuxen.
Om man har en hona och hon lägger ägg, vad gör man med (obefruktade) äggen? slänger i soptunnan?
Växter i terrarium blir uppätna?
Man lägger upp en mängd mat och dom äter tills dom blir mätta eller ska man dosera maten?

Angående terrarium, är införstådd att det måste vara ett viss antal kvm2 i golvyta och en minimum höjd. Men måste höjden vara densamma i hela terrariumet? Jag kanske är helt ute och cyklar nu men för ett eventuellt bygge och slippa möblera om halva hemmet så tänkte jag bygga under trappen där vi har en bit oanvänd golvyta. Högsta biten skulle då bli upp till tak, ca 2.4m och kanske 60x60? Ska mäta mer exakt nån dag men kan nog få ihop minst 4kvm2 där. 

Som sagt så har jag spanat runt lite på olika ödlor, hittade chuckwalla också men verkar finnas väldigt lite information om den eller så har jag letat på fel ställe. Nån som vet något?

Hur som så vore jag väldigt tacksam för svar på åtminsone några av mina frågor
// jennifer


Jag rekommenderar skäggagam. INTE grön leguan som första ödla. De blir väldigt stora och kräver mycket skötsel.

17
8
Jennijennifer:
luzsmi skrev:

Jag rekommenderar skäggagam. INTE grön leguan som första ödla. De blir väldigt stora och kräver mycket skötsel.


Om du läst hela tråden så skulle du sett att grön leguan inte längre är ett alternativ. :) Vet inte hur/om man kan ändra i ts... 
Nu planerar vi för vattenagam. Pluggar ödla för fullt... 

4
1
meliza:
Lordguras skrev:
Hjälmbasilisker är rätt tuffa också 

4
0
Barnavsinstad:
Insekterna vänjer du dig vid. Vi har geckos som vi bland annat matar med syrsor och jag grät första gången jag skulle städa iordning boxen vi har syrsorna i och tyckte de var så vidriga att hålla på med när jag skulle mata ödlorna. Numera reagerar jag inte ens när jag hittar en syrsa som rymt. Tycker till och med att de är lite roliga att sitta och titta på faktiskt. Nu ska vi skaffa orm och min sambo är lite orolig för det här att mata med möss men jag känner att har jag överlevt syrsorna så klarar jag fan allt (gillar inte insekter och har fobi mot spindlar) så det ska nog gå bra. Man vänjer sig vid det mesta :)
lycka till med inköp av ödla. Fantastiska djur oavsett sort.

64
9
Erik17:
En leguan passar inte som nybörjar ödla. En bra nybörjar ödla är dabbagam äter salad of frön. regelbunda vetrinär besök behövs inte men ska tas till vetrinär när man märker att nåt inte är som det ska. Försäkring är jätte bra hos tex agria har min varan föräkrad där kostar typ 60kr i månaden. Du kan fylla på mat i en skål på morgonen till bebisar och så får dom äta då och då när dom blir hungria. Jag skulle satsa på en ung då du lär dig ödlan bättre och får mycket bättre relation med ödlan. Ja man kan slänga ägg i spotunan. Du kan ha växter utan att dom blir uppätna se bara till att dom inte är farliga för ödlan. Med mat dosering beror på art och individ.


//Erik

2331
1749
Tropfrog:
Det är mer än 6 månader sedan TS bestämde att vattenagam var det bästa valet för dem. Sedan dess har de inte aktiva i tråden.

Hur gick det? Blev det någon ödla?

Mvh
Magnus 

1
1
IvanB75:
Hej, jag är inte nybörjare, men jag behöver fortfarande din hjälp. Snart flyger jag och min fru 500 km bort och jag är orolig för hur jag kan transportera mina små vänner säkert. Jag har en liten skåpbil och har tänkt på att installera denna inbyggda utrustning: www.mysortimo.se/sv_SE/produkter/fordonsinredning/sr5. Har någon erfarenhet av det? Jag skulle dessutom borra små släckare i lådorna för att verkligen ge mina älsklingar tillräckligt med syre. Vad tycker du? Jag är ledsen, min svenska är inte så bra. Jag hoppas du förstår mig ändå.

2331
1749
Tropfrog:
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild