Regnskog

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 9

622
420
Tropfrog:
Kristian_F skrev:
Härligt! Areangis är ett favoritsläkte, grymt läckra blommor på flertalet arter. Masdevallian kan vara knepig, många arter gillar svala/kalla nätter, de växer på hög höjd i molnskogarna. Blir riktigt bra när de växer in sig i terrariet sen.


Just denna Masdevallian skall var väldigt lätt enligt tips. Jag kommer att ha 2-3 graders skillnad mellan natt och dag och 2-3 graders skillnad mellan vinter och sommar. Skall in fler växter som behöver växlingar. Får hoppas att det funkar.

Mvh
Magnus 

622
420
Tropfrog:
Dags för uppdatering. Ormbunken växte alldeles för explosivt och blev alltför stort blickfång. Dessutom så skall vi ha klättrande djur, så någon pinne till är ju bra. Blev en liten solplats också.Kompletterat med lite växter:

Sigmatostalix radicans:haraella retrocalla

Och så den minsta och dyraste av alla. Mina vänner har samtliga dummförklarat mig för det köpet, pinguicula mesophytica:

Om två veckor får fyra juvenila jungfrugeckos flytta in. Innan dess kommer det en värmematta till, någon mindre ormbunke till högersidan och några små bromelior till den nya pinnen.

Mvh
Magnus

622
420
Tropfrog:
Och så från sidan:

 

Ursäkta värdelös fotograf.

Mvh 
Magnus 

622
420
Tropfrog:
Jag tycker fortfarande att jag har lite låg temperatur ibland i burken. Främsta anledningen är nog att vi gillar låg temperatur i rummen, samt att den står närma en yttervägg i vårt gamla hus.


Nu när jag ändå har en solplats så funderar jag på om jag skall sätta en extra värmekälla där och skapa temperaturgradient. Det enda som jag hittar som får plats i huven är detta:

 www.cyberzoo.se/terrarie-reptil/belysning-terrarium/glodlampor-spotlampor-reptil/daytime-heat-lamp-dagljuslampa-25w-t10-e27-exoterra.html

Och denna:
www.cyberzoo.se/terrarie-reptil/belysning-terrarium/lamphallare-terrarium/lamphallare-arcadia-for-lysrorslampa-med-faste.html

Är det en funkis kombination för mig? Jag har ju redan 24 w fullspektrum led 12 timmar om dagen och 25w kompaktlysrör med dagsljus 8 timmar. Det finns väl ingen risk att det blir för mycket?

Mvh
Magnus

622
420
Tropfrog:
Så, idag kom de sista växterna. Företaget som sålde hade underskattat storleken på bromeliorna. De sade max 15 cm som fullvuxna, men de jag fick var alla mellan 20-25. Så det blev väl lite mer än jag räknat med och fick placeras längre ner:Ett argt brev blev det och gratis frakt vid nästa tillfälle som svar. Får man ju nöja sig med, det är ju trots allt levande material. De har också ändrat på sin hemsida.

Sen blev det en ormbunke också. Eftersom jag tog bort fågelbord så tänkte jag att den måste ersättas med en mer rimlig Microsorum:Och så en helbild:Det blir nog bra när det växt in sig. Djuren kommer om 3 veckor.

Mvh
Magnus 

622
420
Tropfrog:
Och så standardinlägget....ursäkta de dåliga bilderna. Fotografering är inte min grej.

Mvh
Magnus

151
43
mrvikke:
var köpte du växterna?

622
420
Tropfrog:
Den sista leveransen kom från Rana Terrarienbau. Om man bor mellan Göteborg och Helsingborg kan man vara med på nästa beställning fraktfritt.

Mvh
Magnus

622
420
Tropfrog:
Jag kunde inte låta bli. Bara lite växter till:I förgrunden tillandsia ionata och bakom stelis sp Panama.Biophytum sensitivum "South Sea Palm"

De flesta av orkidéerna är nu monterade direkt på bakgrunden. Det mesta växer bra. Men ändå kunde jag inte hålla mig när jag fick en oförutsedd inkomst. Uppgradering på ljuset på väg med DHL. Det som sitter i ligger snart ute på köp och sälj.

När jag höjer luftfuktigheten så immar det på framrutan. Så därför har två minifläktar skaffat. Blir en intern cirkulation i taket. Fäst med mini magneter:Frun bestämde att vi skall åka iväg i vinter i två veckor. Så djur blir det inte förrän i februari. Gott om tid att växa. Gott om tid att lösa sladdhärvorna i skåpet under. Gott om tid att få ordning på värmen. Gott om tid för att tänka ut smarta lösningar för fläktarna.

Mvh
Magnus 

622
420
Tropfrog:
Kvällens pyssel. Djursäkrade småfläktar för avimmning av framruta och intern cirkulation.De skall monteras i taket och kommer knappt att synas.

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 9
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild