Dina rutiner vid karantän?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

456
200
isdrake:

Jag är intresserad av hur andra går tillväga innan dom sätter ihop två reptiler. Har frågat mig för men alla gör så olika. Allt från att sätta ihop dom direkt till att ha dem i en plastlåda några veckor till att ha dom i enskilda terrarium i ett halvår.

Så hur brukar du göra och varför? 


104
29
Amandarinen:

Jag satte nyligen ihop två stycken och det enda jag gjorde var att jag stoppade in plastlådan med den nya geckon i så att dom fick se varandra (ca 1 timme) tills dom hade vant sig!

Varför jag gjorde som jag gjorde var att jag aldrig har gjort det förut och för att inte stressa upp dom för mycket genom att bara stoppa ner dom. Dom verkade rätt lugna när dom såg varandra så därför var honan i lådan endast en timme, man kan ju som sagt lägga på mer tid om man ser att ödlorna verkar osäkra. :)


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

De gånger jag köpt djur har jag ofta haft turen att jag haft ett extra terrarium ledigt, och har då kunnat ha den nya individen i karantän ett tag innan den släpps in med de andra.

När jag köpt juveniler av arter där hanar kan bråkar med varandra, så har jag alltid hållit juvenilerna skilda helt från varande från början tills man kunnat se vad det faktiskt är för kön. Underlättar även för avel då man inte vill att honor ska bli dräktiga för tidigt. För utom de fördelarna så blir det ju även en slags karantän.


456
200
isdrake:

Jag har införskaffat ett terrarium där jag planerar att ha det nya djuret under karantän. Frågan är bara hur länge man ska ha dem åtskilda för att undvika eventuell smitta? Det känns inte speciellt kul att behöva vänta ett halvår nämligen. 


104
29
Amandarinen:

Skulle det bli bråk mellan dom har jag självklart ett extra terrarium. Om du skulle få problem så kan du ju alltid låta dom träffas korta stunder så att dom vänjer sig och glöm inte att möblera om :)


456
200
isdrake:

Nu är det inte bråk jag är bekrymrad över utan smitta.


Medlem i DHF
1081
772
Westman:

håller minst 6månader karantän


13
36
Jimma:

Kör minst 4 mån i karantän i seperat byggnad. Håller djuren väldigt sterilt, verktyg som används i karantän lämnar aldrig den och tvättas alltid efter användning med virkonS.

 


1661
777
fluffis:

Med ormar är man (eller åtminstone jag) mest rädd för kvalster. Vilken smitta är man rädd för när det gäller ödlor?


Medlem i DHF
1081
772
Westman:

kan gå kvalster på ödlor med.

inte bara kvalster men är orolig för att få hem.  

IBD 

paramyxo m m

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild