Coola vandrande pinnar-tråden

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 11

356
177
krypet:

Det finns många olika vandrande pinnar, bruna, gröna, svarta, orangeröda, blå... jag tänkte att det kunde vara kul med en tråd med coola bilder på dessa.

Här kommer en av mina skönheter - Peruphasma schultei. Den är svart med sammetslyster, har rött läppstift, gula ögon och små röda minivingar de kan fälla ut. På bilden är vingarna inte utfällda, och är då svarta med ljust ådermönster.

De kan spraya försvarsvätska om de blir rädda, men det är inget mina gör ofta. 

Liguster är favoritmaten, men syrén, forsythia, snöbär och kaprifol fungerar det med för denna foderspecialist.

Bilden visar ett vuxet par, det är honan som är den stora av de två - som så ofta i vandrande pinnarnas värld. Denna art är väldigt flitig när det gäller förökning - de parar sig nästan ständigt. Det kan gå dagar eller veckor utan att med ser dem släppa taget.

 


356
177
krypet:

Och här kommer en i mitt tycke bra nybörjarart - Sungaya inexpectata - inte för stor, inte så knepig med maten och med lite olika utseende på djuren. Har man några få går det att skilja dem från varandra.

På bilden varianten Sungaya inexpectata "lowland" som har både honor och hanar. Det finns en variant där det bara finns honor med. Precis som på förra bilden är det honorna som är stora och hanarna som är små. Hanarna av denna art brukar ständigt åka snålskjuts på sin hona - de sitter på ryggen på henne och följer mad vad hon än gör.

 


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Används deras vingar till något, eller är det bara något kvarlevande från tidigare förfäder?


356
177
krypet:

Eftersom de slår ut med vingarna när man försöker ta upp dem antar jag att de har dem för att varna med, så att andra djur ska hejda sig och inte försöka äta upp dem.

 


309
239
Gogs:

Marmessoidea rosea är en väldigt fin pinne. Såg såna på Salamässan och var väldigt sugen på att inskaffa såna men det blev aldig av.


356
177
krypet:

Å de är fina. Jag har inte haft den arten. Minns du vad de äter?


309
239
Gogs:

Nej tyvärr så minns jag inte vad det var dom åt...


232
94
anamidnatt:

När jag var i japan fanns det mängder av vilda pinnar, en grön ganska basic variant som var ca 10 cm och så hittade jag även en brun som säkert var 20 cm. Underbara djur, mycket vackra!


17
8
Elajna:

Skaffade 3 a.fallax pinnar på Expo Norrköping, men de ville sig inte alls. En dog efter några veckor, vet faktiskt inte varför, lite rädd att den fått i sig något olämpligt. Den andra tappade alla ben vid ömsning när min kompis passade den och fick bli avlivad och sen sista dog med. Jag provade att ändra både temperatur och luftfuktighet efter rekommendation men det ville sig inte. Jag är helt enkelt inte bra på pinnar, eller så var de lite skeva när de kom.


356
177
krypet:

Här är en art till, så att vi får några nya bilder. Jag får nog ta fram kameran och fixa bilder på fler arter. Bilden visar en hane av Aretaon asperrimus, en liten trevlig pinne! Lagom stor för att inte behöva ett stort terrarium och med roliga taggar.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 11
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild