Coola vandrande pinnar-tråden

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 11

1228
464
leedragon:

någon som vet en bra sida på hut man avlar vandrande pinar/ vandrande löv? någon som har testat använda vandrande löv som foder till ödlor?


593
551
Redfoot:

Då ska du in här och få experthjälp.

kryp.forum24.se/index.php?sid=6304ec55032e047db83b5836969d339b&mforum=kryp


356
177
krypet:

Att få vandrande pinne-ungar är oftast (alltför) lätt. Vissa pinnearter förökar sig partenogenetiskt, alltså att honor lägger ägg utan att vara parade, och att äggen kläcks bra ändå. Vissa arter har inga hanar...


Andra arter har både honor och hanar, parar sig och lägger ägg efter kanske några veckor. Sedan är det bara att vänta och hålla det hela lagom fuktigt. Det går oftast bra att ha kvar äggen i terrariet. Det kan vara bättre än att ta ut äggen till och med. Spraya med en blomspruta några gånger i veckan så att det inte blir för torrt. Det svåraste är att vänta, äggen tar månader, ibland över ett år, på sig för att kläckas.
Vissa pinnar lägger helst ägg nere i marken, och då vill de ha åtminstone en burk med fuktig torv eller liknande där de kan lägga sina ägg.

Vandrande löv är klart knepigare än pinnar. Det är svårt att hitta en bra balans mellan ventilation och fukt. Dessutom har många löv både hanar och honor, och de utvecklas olika snabbt. Hanarna blir vuxna snabbare och lever inte så länge, så det är stor risk att de är döda innan honorna är vuxna. Honorna fastnar lätt när de ska ömsa sista gången, så det är också en svårighet. Men om man lyckas få vuxna djur av båda könen samtidigt så tror jag inte de är svåra att få nya ungar från. Det är vägen dit som är lång och svår!


356
177
krypet:

Achrioptera fallax, hane - en mer spektakulär vandrande pinne är nog svår att hitta! Honan är tjock och brun med lite blått vis lederna och lite rött på taggarna. Hanen är kanske 14 cm lång, honan kan bli över 20 cm!

Hanen har små vingar den visar upp om den blir rädd eller vill skrämmas, och kanske annars med. Den kan låta med, men den kan inte flyga, det är vingarna för små för.

 

 


356
177
krypet:

Det är väl dags för en ny pinne, Spinohirasea bengalensis är en grön läckerbit med rosa mage. Honan på bilden är inte riktigt vuxen än om jag minns rätt. Vissa arter parar sig visst även om de inte har ömsat sista gången. Det tycker jag är skumt!


270
80
Mjos:

Har du några mer roliga pinnar på lager, Småkrypet? Vill se mer :)


46
56
bos:

Marmessoidea rosea äter Salal

Bra på vintern eftersom det finns i blombutiken. Däremot så är det inte den enklaste pinnen. Är lite känslig när det gäller fuktighet och ventilation.

Den lägger sina ägg på ett mer annorlunda sätt än de flesta Phasmider. Den limmar fast dom mot glaset och ibland mot torra blad.


19
7
kbiker:

Visst är hon vacker... :)

Trachyaraetaon Carmelae

 


19
7
kbiker:

Trachyaraetaon sp. North-luzon


356
177
krypet:
Parectatosoma hystrix äter och växer! En riktigt cool pinne när den är vuxen: svart, vitt, röda taggar och små vingar.
Leta upp en bild och kolla in den! Jag har tyvärr inga vuxna att fota just nu.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 11
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild