Fråga om kinesisk eldbukssalamander

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

2
0
qanin:
hej
jag har en fråga
 kan man ha olika sorters salamandrar tillsammans jag tänkte typ (kinesisk eldbukssalamander, eldsalamander o nån mer) för om man har av samma art/sort så är det ju svårt att se vem som är vem...

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:
Att blanda arter är generellt en väldigt dålig idé. Kinesisk eldbukssalamander och eldsalamander har helt olika krav på miljö.

Det finns alltid saker som gör att man ser skillnad på individer. Framförallt så är mönstret på eldsalamandrar unikt för att identifiera dem, och även mönstret på kinesiska eldbukssalamandrars mage skiljer sig från individ till individ.
Dessutom kommer du se andra saker som att den ena har en ljusare nyans än den andra, bredare huvud eller andra små detaljer för att kunna särskilja dem.

Medlem i SkHF
365
436
AlexGustavsson:
Det enkla svaret är ja och NEJ! Bara för att det går att göra något så betyder det inte att det är lämpligt! Om man tar exemplet med eldbukar och eldsalamanderar så kommer de från olika kontinenter (Asien och Europa) och deras miljökrav skiljer sig lite! Vilket fall som helst så är det inte att rekommendera! Argumentet att ha olika arter för att kunna hålla skillnad på individer håller absolut inte! Kinesiska eldbuksalamandrar och eldsalamandrar skiljer sig en hel del i mönstret mellan individer så för mig så har det aldrig varit något problem att kunna hålla isär olika individer! Oavsett vilket sorts djur det är så lär man sig oftast att se skillnad på individer! Även hos arter som till en början kan tyckas se likadana ut så är det efter en tid oftast inga problem då man snabbt hittar särdrag! :)

Medlem i SmHF
68
62
Aneides:
Nej, det kan man inte. De har helt olika olika miljökrav (som Anders redan skrev). Eldsalamandrar simmar aldrig och drunknar ganska lätt. Eldbuksalamandrar vill gärna ha ett akvarium elller åtminstone en större vattendel som rymmer 20-30 liter. Sedan får man tänka på att asiatiska arter kan sprida ganska hemska sjukdomar till europeiska arter. Så att kombinera olika groddjursarter är sällan en bra idé.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild