Levande föda!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

27
11
LudvigN:
Talade idag med personal på djurmagazinet angående Levande föda till orm och hon sa att det är olagligt att mata med levande föda! har läst ikring lite och vissa säger att det är absolut förbjudet och vissa att det är okej i vissa fall. Hur är det egentligen?

97
73
Nattkryp:
Ludvignossbring skrev:
Talade idag med personal på djurmagazinet angående Levande föda till orm och hon sa att det är olagligt att mata med levande föda! har läst ikring lite och vissa säger att det är absolut förbjudet och vissa att det är okej i vissa fall. Hur är det igentligen?


Det är tydligen inte tillåtet, iaf var det så för fyra år sedan. Kanske finns bättre källor, jag är inte insatt.

www.jordbruksverket.se/download/18.32b12c7f12940112a7c80006315/1279086593222/Levande+F%C3%B6da+31-6812-10.pdf



27
11
LudvigN:
Ja men får en känsla av att den säker emot sig själv lite då vissa ormar absolut vägrar ta upptinad föda och om man då inte kan mata dom så går man istället mot en annan regel då man inte får svälta ett djur. Tänkte få lite klarhet i hur det egentligen är!

Medlem i SHF
67
26
Sofie:
Det jag har fått lära mig är att det är förbjudet men det är tillåtet i specialfall och att man kan alltid köpa levande djur utan att säga att dom ska bli levande foder

27
11
LudvigN:
Haha ja det kan man ju göra! har inte tidigare haft problem med det då där jag bodde innan så sålde dom levande ormföda... stod till och med på kvittot... lite därför jag tycker att det är lite konstigt att det skulle vara helt förbjudet.

27
11
LudvigN:
Sen är jag inte för att mata med levande och tycker inte att man ska göra det om man inte verkligen behöver vilket man gör ibland.

Medlem i SHF
67
26
Sofie:
Det är ju en ganska ny regel ändå. Min ena djurlärare brukade berätta för min klass om när hon gav levande föda till sina ormar, och vi fick såklart höra om vad som kan hända om man släpper in en dräktig mus till en mätt orm...

214
333
MartinJ:
Så vitt jag har förstått det: Innan 2010 var det rekommenderat att mata med död föda i så stor utsträckning som möjligt, vilken möjliggjorde matning av levande föda om du hade en matvägrande orm. Sedan 2010 är det dock olagligt att mata med levande föda enligt jordbruksverket (som Nattkryp länkade till). Märkligt, kan man tycka.

EDIT: Jag kan inte läsa. Ignorera mig och läs istället leolinas inlägg lite senare i tråden.

27
11
LudvigN:
Käns ju lite korkat...

2048
773
psyjoh:
När jag började med ormar för 20 år sedan så de som lärde upp mig och visade mig körde enbart med levande föda. Det använde jag så länge jag hade ormar. Det fanns ingen i min närhet, djuraffär, uppfödare  osv. som pratade om dött foder då. De senaste 12 åren ca. har jag inte  haft någon orm så när jag tog upp hobbyn igen (dock med ödlor) och kom in på alla reptilforum så blev jag förvånad att höra om detta att folk bara matade med fryst foder då jag aldrig hade hört talas om det. 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild