Levande föda!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

317
283
panterophis:
Ludvignossbring skrev:
Tror de flästa tycker det samma. men alla djur tar inte uptinad mat vilket gör att man måste ge levande i vissa fall. och det kan ske kontrolerat om man vet vad man pysslar med. skulle gissa på att dena stackars orm har haft en råtta/mus i buren ganska så länge utan att någon har set till den vilket kan leda till de resultat man ser på bilden...




Ja det där händer inte på någon timme. Tyvärr finns det väl folk som matar med levande fast det kanske skulle funka med ett alternativ.

Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

leolina skrev:


Det där är fortfarande bara en tolkning av lagtexten och inget annat så visst finns det utrymme för tolkningar :)


Det är ju det jag säger & har sagt i flera år men folk verkar ändå inte tro att det INTE är en lagtext utan en rekommendation från myndigheterna. Med all säkerhet dyker frågan upp snart igen! 

Men håller med er som skulle bryta mot lagen om man måste mata med levande, hade ju varit enkelt att bryta mot den lagen & inte hade jag mått dåligt över det, kriminell som man skulle vara :P Var egentligen det jag ville ha fram från början att har man en orm som bara äter levande har man bara 1 alternativ, att helt enkelt mata med levande..


741
681
Binks:
Ja man får väl kämpa lite på längre sikt att få över den till fryst.
Man får spela lite teater för den och hoppa runt på grenar och i nyllet på ormen osv.

Tillslut ger de nog med sig förhoppningsvis.

444
153
jpson67:
Vissa hugger i ren ilska av att man provocerar dom

Medlem i GHF
636
410
Jimmy:
En grej som kan funka för att få över på dött är att mata med levande och när ormen har fått in hela i munnen, så har man en väluppvärmd upptinat byte i beredskap. När det blir läge så håller man bara fram den upptinade och då är det stor chans att även den följer med ner då ormen är i "feeding mode" och det kan vara det enda som behövs för att den ska ta dött direkt nästa gång. Har funkat ett par ggr för mig.

Sen är ju nyavlivat ett riktigt bra sätt, har man en egen musodling kan man avliva enligt gällande regler, men då musen är så färsk så är det i princip som att mata med levande. Man får ofta en otrolig matrespons på nyavlivat jämfört med upptinat.

333
97
leolina:
Jimmy skrev:

Sen är ju nyavlivat ett riktigt bra sätt, har man en egen musodling kan man avliva enligt gällande regler, men då musen är så färsk så är det i princip som att mata med levande. Man får ofta en otrolig matrespons på nyavlivat jämfört med upptinat.


Exakt! Det förvånar mig att väldigt många bara verkar se att det finns två olika alternativ att välja på när det finns ytterligare ett som i stort sett alltid ger ett lika bra resultat som att mata med levande :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild