Koppel/sele till reptiler

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:
Jag tycker din första kommentar, Falk, inte ger så mycket till diskussionen. Att man har ett bra terrarium är en självklarhet, men att reptilerna får möjligheten till naturligt ljus är ju i många fall bra.

Jag tycker även att Patch och Maqea framför ett bra förslag om att eventuellt ha en utomhusbur istället för sele. Då kan ödlan ligga och gotta sig i solen utan att ha en åtsittande sele. 

Ödlor kan såklart vänja sig till vid att ha sele, men har man möjligheten att låta dom vara utan, så är ju det mer bekvämt för dom. Jag tror inte något djur trivs med att vara i sele, utan även hundar trivs bäst när de får vara helt lösa (Även om det av uppenbara skäl inte alltid går.)

Vi kan väl hålla oss till diskussionsämnet, utan att det ska gå offtopic och bli en diskussion angående hantering? ;P

1275
1724
Falk:

Kanske en aningen kort svar från mej men jag brukar ge korta svar =)

 

Det som jag givetvis menar är att dom ska så naturlig miljö som möjligt så slipper man utsätta dom för onödig stress. Att dom ska ha ett bra terrarium är en självklarhet men i väldigt många fall är det inte så. Många resonerar ju att deras djur "älskar" att gå lösa i lägenheten/rummet och därför är behovet av ett korrekt inrett terrarium lika stort.

 Frågan blir ju också varför man skaffar en reptil när det i själva verket är en kanin eller dyl man vill ha.


903
509
Evanjeline:
Att säga man vill ha en kanin eller dyl för man frågar om sele är ju bara löjligt. Sluta anta att människan inte kan ta hand om sitt djur för hen vill ta ut den i solen. Vad du än har för erfarenhet så kommer sånna kommentarer bara leda till att folk som vill lära sig håller sig borta från forumet för man inte kan säga något utan fräna kommentarer.

Medlem i SHF
537
749
Patch:

Visseligen tror jag de flesta som går ifrån ett forum är sånna som inte klarar av kritik....  :(

Reptiler tycker inte om att vara fasthållna... även om de kanske "vänjer" sig så är de fortfarande bland de värsta man kan göra mot en reptil!

En bra bur är utan tvekan de bättre val!

MvH Alex


1275
1724
Falk:

Evanjeline jag anser inte att det är löjligt.

Vill man gå runt med ett djur i koppel så är en reptil inte ett bra val utan då passar en kanin eller dyl bättre.


903
509
Evanjeline:
Jag tror inte heller en sele är bra för en reptil, men att vilja ge djuret riktig sol är något ansvarsfullt, och ska inte skjutas ner på det sättet. Att istället föreslå en bur är ett bra sätt att svara på. Att ta in diskussioner om bra byggda terrarium, och att människor som har sina reptiler ute hela tiden kanske inte lägger ner lika mycket jobb på ett bra terrarium är helt onödigt, och är inte sättet att nå fram till någon om man tycker den personen gör fel. Folk skriver här för de vill sina djur det bästa, och ingen vill lyssna på någon man anser förolämpar ens djurhållning.

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Falk, som jag skrev till dig i meddelande, så skaffar man inte ett djur enbart baserat på hurvida den kan vara i koppel eller ej. Vill man ha en kanin, så skaffar man en kanin. Vill man ha en reptil, så skaffar man en reptil.
Diskutera hurvida reptiler vill vara i koppel eller ej går såklart att göra, men att börja prata om kaniner är ointressant.

Det är ungefär som att säga till dig som samlar på spindlar, att vill man samla på något, så passar det bättre med frimärken eller liknande. Löjligt, eller hur?

Patch, kritik ska man såklart klara av, men det är en del personer som mer än gärna lägger mer tid på att klanka ner på allt som de tycker är fel istället för att ge tips och förslag. Man ska ge kritik för att man vill hjälpa en person, inte för att man själv vill känna sig bättre än andra. Vissa saker håller man såklart med om, men man måste ändå respektera att det finns andra som inte tycker likadant. I ett sådant läge kan man dela med sig om varför man själv tycker på det sätt man gör, för att ge den andra en förståelse. Kommer man ändå inte fram till något så får man helt enkelt acceptera att man tycker olika. (Det är inte riktat till dig personligen, utan alla kan säkert ta åt sig till viss del och ha det i åtanke).

Evanjeline, bra sagt.


Medlem i SHF
537
749
Patch:
Jag tog inte åt mig heller :) tyckte jag höll mig till saken och inte alls vart otrevlig :)

903
509
Evanjeline:
Dår får man göra sitt bästa att göra det trevligare. Terrariedjur är en jättebra upplagd hemsida, och Anders har gjort ett fantastiskt jobb. För övrigt tycker jag det är ungefär likadant överallt där är människor som pratar på internet, vare sig det är i spel, på facebook eller i forum.

264
125
Bildpunkt:
Falk: Det är nog första gången jag ser dig skriva en smiley ;)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild