VIKTIGT för vår framtida hobby, gå in och läs samt skriv på!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

424
32
samthe0ne:
Det är ju sant... vore tråkigt om det blev så. Får kolla in sidan igen. 

142
5
JulefridHosOnkel:
Egentligen spelar det väl ingen roll om det hela kommer dras vidare eller inte, om det här går i lås. Bara för att det inte handlar om ens personligt specifika grupp djur betyder det ju inte att man inte ska hjälpa varandra att ta sig igenom sån här dynga ; ) //MVH

Medlem i SmHF
33
29
Daniel_Claesson:
Spiggen: Korrekt. Får sånt här dravel fotfäste kan man ge sig f_n på att ett nytt språng kommer tas inom kort.

Mvh
Daniel

1229
464
leedragon:
Jonas_ är du säkert på det?

Medlem i SmHF
33
29
Daniel_Claesson:
leedragon: Ja det är tillåtet att inneha djur som finns i vår fauna, så länge du kan styrka att djuren är minst generation F2. Detta behöver du inte göra genom uppfödarintyg, men det förenklar saken avsevärt om frågor skulle uppstå.

Gamla seglivad myt om att man inte får ha dessa djur i fångenskap.

Mvh Daniel

5
8
kenta:
Daniel

Gäller detta även våra inhemska fåglar ?

Medlem i SmHF
33
29
Daniel_Claesson:
Vad det beträffar fåglar har jag inte en susning. Dock är fåglar extremt olämpliga som husdjur. I stort sett alla burfåglar utvecklar någon form av beteendestörning, finns flertalet studier som stödjer mitt påstående.

Mvh
Daniel

268
19
Iguania:
Kenta, det gäller inte inhemska fåglar. om jag inte minns fel så är alla europeiska fåglar olagliga att hålla i Sverige.

77
1
MrC:
Om jag inte mins fel så drogs detta upp för några år sen gällande ciklider och anndra fiskar med samma den gången av miljödårar i tyskland gällde det att vildfångst skulle förbjudas tror det rann ut i sanden det kommer om och om igen så länge dom inte får makten för mycket tror jag inget händer men man får väll se vad som händer

51
152
herperschoise:

Hallå alla herpare och andra.
Tänk om detta kunde engagera alla lika mycket som om man skall hantera sitt djur och hur mycket, eller om man skall ha sand till i naturen sandlevande djur !?

Denna gång är det verkligen på allvar och jag önskar att alla kunde begripa det. Tänk om alla kunde gå samman och försöka att påverka detta i stället för att sitta och tro att det inte kommer att gälla dem. Oavsett om förbudet bara kommer att gälla vissa arter i bästa fall, så kommer det definitivt att påverka tillgången på allt som har med vår hobby att göra och då även drabba de som sysslar med mer tropiska arter.
Detta är defenitivt början till slutet för vår hobby om ingen reagerar.
Att förlita sig på SHR ellr någon annan svensk förening hjälper inte. Vi måste kunna gå samman och samarbeta för att motverka detta och då även tillsammans med andra organisationer som akvarieföreningar, fåhgelföreningar mm. Alla som sysslar med tropiska djur drabbas. dessutom är det så att förbjuds mässorna i europa så är det lite som att få soppatorsk, motorn stannar...dvs hobbyn
Vi måste också stödja våra tyska vänner så gott vi kan då de utan tvekan är stora (jämfört med oss) och jobbar hårt mot detta.
Det finns även en motgrupp som jag hoppas att ni tittar på.   Rör inte vår Hobby

Bifogar två länkar. Den första lite om förslaget och den andra om Rör inte vår Hobby

www.zoorf.org/Nyhetsbrev/2014/Eurogroup%20for%20animals.pdf 

www.zoorf.org/Nyhetsbrev/2014/Hands%20off%20my%20Hobby.pdf

Allt gott till er alla
Magnus Forsberg


 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild