WF kontra CB mässor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

238
14
Regnskog:

Allt jag har och säga är att fy skäms SHF!!! På mässan var det flera djur som blev sålda olagligt dvs. viltfångat! 

 

Har totalt tappat förtroendet för SHR och vill inte längre gå med i föreningen


269
60
Jonas:

nu tycker jag dock du överdriver....


238
14
Regnskog:

Jo visst, fast att arragera en reptilmässa där ett flertal olagliga varor säljs tycker jag känns som oseriöst. speciellt då det fanns funktionärer både innan, under och efter mässan.


Medlem i GHF
636
410
Jimmy:

Ja det där är väldigt grundlösa anklagelser, SHR har absolut nolltolerans mot viltfångade djur, och att det skulle tillåtas på en SHR-förening arrangerad mässa är rent nonsens.

Som Danne skrev i förra tråden så var det inga djur som såldes som märkta WC av någon utställare.

Många Svenska stora utställare åker till Hamm varje år och inhandlar djur, och i Tyskland är det lagligt med WC. Hur vet man att Svenska utställare inte har WC-djur märkta som CB på mässor i Sverige?


Att få med ett papper som det står CB på är ju bra, men vem som helst kan ju skriva ett sånt och i slutändan är det ändå inget som garanterar att djuret är CB.

Klart att det inte ska säljas viltfångat på mässor i Sverige då det är olagligt, men undrar hur många som köpt det helt ovetande....

 


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Bra talat Jimmy !

 

 


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Sislisko, du kan ju även gå med i föreningen för att hjälpa till och se till att det inte säljs viltfångat på mässorna, det tror jag säkert att de skulle uppskatta. :)

Föreningarna är lika bra som vi gör dom till, och därför är det viktigt att vi alla hjälps åt!


Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:

Klokt talat Anders. :)


269
60
Jonas:

bra skrivet jimmy. är säkert fler än vad folk vet som har wf hemma:P


62
39
MagnusC:

I min värld kokar detta ned till vad man som individ kan göra. Har man minsta misstanke om att ett djur man vill köpa kan vara wc är det bara att avstå. Efterfrågan är den som styr, köper ingen wc dör även wc marknaden. För att lyckas med det måste hobbyn stödja uppfödare, cbb kommer till slut vara svaret. Information och utbildning till nya i hobbyn och att vi äldre föregår med gott exempel måste råda. Idag finns det snudd på obegränsat med arter som avlas. köper man djur på mässa och någon lämnar ett uppfödarbevis som inte omfattar föräldradjurens bakgrund skulle jag backa direkt. 

ingen myndighet eller annan instans kommer städa i vår hobby, det ansvaret vilar på oss alla som vill hålla reptiler i fångenskap. Gör vi inte det riskerar vi hamna i samma era jag växte upp i. då rådde importförbud, vilket jag tror kommer att ersättas med totalförbud. -jo, jag målar f...n på vägen men vem vet?!

 

gärna cb och cbb- mässor!

mvh

Magnus


238
14
Regnskog:

Men nu har jag ju för mig att dom var märkta WC på lådorna. Ni har annars rätt, man vet ju aldrig vart djuret kommer ifrån. Och alla är ju WC från en början, men dom lådorna vissa såg och jag har för mig stod the klart och tydligt WC vilket gjorde allting till en ganska konstig situation då mässans ''regler'' säger en sak och handlingarna något annat

Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild