Marknad för KP-morpher i Sverige?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

107
96
jimmyA:

det är tråkigt att se så bittra mäninskor ;) 

sluta vara så snåla och köp en morph så tar vi en diskussion sen ,,, alltid kul att folk har läst en sak och sen ser dom bara svart.

jag har både vanliga och morpher och det är ingen skillnad förutom färg och mönster , hjälp oss odla på ett bra sätt så kommer det att finnas friskare och " billigare" djur att köpa ;)

dra inte alla uppfödare över en gräns " sånt är inte bra på något vis" puckon finns överallt ;) men det finns en enkel regel " köp inte ett djur som är dåligt på nått vis" på det sättet blir det mindre oseriösa uppföddare kvar.

 


593
551
Redfoot:

Det var väl om morpher vara eller inte vara som denna tråd gällde. Om man nu är mot detta så varför då först köpa en och sedan ta diskussionen. Det handlar väl inte om bitterhet utan ett motstånd mot fabrisering av djur.


126
6
AjPaj:

Det handlade om den svenska morphmarknaden, om den finns, och varför morphning har blivit så stort i USA.

Vad många också ställde sig frågande till var varför prisskillnaden var så stor, och om det verkligen var nödvändigt.


593
551
Redfoot:

"Det är ju allmänt känt att reptiler inte är en speciellt stor hobby i Sverige, så hur är det med uppfödning ni som gör det?

Finns det en marknad för morpher eller tycker svenska folket att det är onödigt att lägga tio papp på en orm?"

Var nämner du USA i ursprungsfrågan? frågan var väl, finns en marknad eller inte? eller...? :)

eller som jag skrev" vara eller inte vara"


126
6
AjPaj:

Sant, det skrev jag inte, jag tänkte det bara, men det kom på fråga i tråden.


593
551
Redfoot:

Det är sant, nu när jag läser hela tråden ser jag att det varit på tapeten :)


107
96
jimmyA:

anledningen till att jag tyckte att man bör köpa en morphe är att det var några som kläckte ur sig en massa om just morpher utan någon som helst egen erfarenhet , tex att en pied skulle vara sjuk på nått vis? 

jag är inte för industrin av djur igentligen och kommer absolut inte försvara den ... men det finns även possetiva sidor av den,även om dom är små fast det tänker jag inte gå in på för det är väldigt offtopic :D

idags läget är väl marknaden väldigt liten i sverige ialf ju mer norrut du kommer men det finns alltid personer som är villiga att betala stora pengar för rätt djur , och sen om personen i sig bryr sig mer om pengar än djuret i sig spelar ju ingen roll igentligen, bara djuret har det bra.

jag skulle gissa på att en person som köper en orm för 10.000kr är otroligt mycket mer intresserad av att ormen har det bra än alla tusen tals vattensköldpaddor som skänks bort och dumpas lite här och där som ett ex . så höga priser kan ha en bra effekt ibland.


593
551
Redfoot:

Du har en poäng i det du säger. Jag tänker så här, om man tittar på hur förstörda hundar och katter är pga, vi människor vill ha stilade djur undrar jag hur det kommer att gå för reptiler i samma läge. Ormar utan fjäll osv, det är nog bara början på en pyramid som kanske slutar med fördärvade djur som det har gjort hos hunden eller katten.

Varför behöver vi en orm utan fjäll eller en katt utan hår?

Det känns som om vi måste leka gud (jag är inte religös) och till sist och syverne handlar det egentligen om pengar och människors ego.


225
4
ia_:

(Nu blir det lite mer OT, men det finns redan ödlor som är framavlade utan fjäll... trist nog...!)


Medlem i DHF
1082
774
Westman:

ormar med  :(

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild