Marknad för KP-morpher i Sverige?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 5

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Problemet är när en uppfödare låter en massa inavel ske. Visst går det förmodligen snabbare att få fram nya morpher, men risken är att de blir rätt kassa djur med genetiska problem.


126
6
AjPaj:

Synd att det inte finns en svensk herptiluppfödarklubb, så som svenska kennelklubben, med regler som förbjuder inavel osv.


4
0
Slaeggan:

Personligen tycker jag svenskar är dåliga att betala för det mesta vare sig det är en dyr orm, en upplevelse eller t ex kunskap. 

Men jag älskar KP morfer och tycker det är fruktansvärt roligt att hålla på med.

 


1662
779
fluffis:

Tex finns färgvarianter där många av individerna är arga, det beror ju på att alla ormarna härstammar från en och samma orm med den egenskapen. Jag är inte så glad för linjeavlade djur och syskonparningade men jag har ändå några stycken eftersom jag tycker att de är så förbannat fina. Om jag själv kommer att avla på dem så kommer jag att undvika syskonparning eller parning där de är nära släkt. Det som jag tycker är mest synd med hobbyn och framförallt med färgvarianter är hetsjakten som finns att proppa djuret fullt med så mycket mat som möjligt för att den ska bli stor och avelsklar så fort som möjligt bara för att uppfödaren så fort som möjligt ska få fram en färg. Sen när ormen har fått en eller två kullar så säljs den...

Kan undras hur det har gått med försäljningen av albino rutpyton som jag såg till försäljning förra året för 50 000 kr.


126
6
AjPaj:

Själv skulle jag kunna döda för en piebald, men inte betala femtio papp. 


4
0
Slaeggan:

www.worldofballpythons.com/morphs/caramel-albino-pied-upscale-line/ 

Där har du en man skulle kunna betala 50 000 för, slippa döda då kanske ;) 


593
551
Redfoot:

Håller med de andra motståndarna, det är fortfarande en orm med en ägare som älskar pengar högre än reptiler.


1662
779
fluffis:

Jag ser här att jag måste förtydliga mitt förra inlägg. Jag drog parallellen till alla ormar med färgvarianter eftersom det fungerar i princip likadant. Jag skrev att jag har några färgvarianter själv men jag vill tillägga att jag inte har någon kungspyton utan det är råttsnokar som är min grej :)

Som "en kul grej" kan jag tillägga att första gången jag såg en piebald kungspyton (på bild) så trodde jag att jag tittade på en orm som inte var frisk och på sätt och vis så var den ju inte det heller :)

 


126
6
AjPaj:

Första gången jag såg en piebald satt jag också bara och stirrade konfunderat. Jag tycker inte att man ska sluta morpha, för det är vackert, men man måste vara medveten om eventuella biverkningar.


1662
779
fluffis:

Jag håller med dig AjPaj!

Dessutom tycker jag att man ska fundera på vad man själv tycker är fint och inte bara tycka att allt ovanligt är häftigt.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 5
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild