Din bästa idé?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

270
80
Mjos:

Vilken var din bästa idé (eller någon annans) lösning eller ditt bästa knep, tips på tex dölja sladdar, hänga upp saker i terrariet, byggtips, foder/foderdjurshållning, regnsystem, jaa allt som rör terrariedjur. 

Gimme!! :)


424
32
samthe0ne:

www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bilreservdelar/Torkarutrustning/Spolarpump/Spolarpump-ovrigt/Vindrutespolare-58655/
fick tips om att det här fungerar som regnsystem


508
304
Jonas77:

En av mina bättre idéer var nog silikontätning av gapet mellan två skjutglassdörrar. Smöra in delen som överlappar rutorna på den innre rutan och sätt tillbaka den andra, yttre. Tryck sedan en jämn sträng silikon mellan rutorna och låt härda. Ta isär och rengör. Nu har du en "vindrutetorkare" mellan glasen som hindrar flugor mm att ta sig ut.


356
177
krypet:

1. Etiketter till datorn att skriva ut saker på till burkar när jag säljer djur. Det har sparat mig mycket tid och gjort att jag sluppit tråkigt arbete med att texta samma information många gånger, eller krångla med papperslappar och tejp som bara fastnar och konstrar.

2. Att skaffa ett multiverktyg (typ dremel, fast annat fabrikat) för diverse terrariefixande. Numera är det väldigt lätt att fixa håltagningar i plastbackar. Multiverktyg, aluminiumnät och lödkolv - en plastbacksfixares bästa vänner!

3. Äppelpipa - en sådan som man kärnar ur äpplen med. Med en uppvärmd sådan kan man smälta runda fina hål av lite större storlek (lagom till provrör, slangar mm).


424
32
samthe0ne:

silikontätningen gillade jag! ska definitivt användas till nya terrariet :)


270
80
Mjos:

Vilka bra idèer!! Hoppas många kommer ha nytta av dem. Antar att det finns fler uppfinnare på denna sidan så fortsätt gärna. :)


1159
625
Temla:

Om jag släpper in lösa syrsor i ett terrarium så lägger jag samtidigt in t.ex. ett salladsblad eller morot så att syrsorna inte "äter" på ödlan när dom är hungriga. När de äter av sin mat blir det också lättare för ödlan att hitta och fånga dom. 

 


276
118
Maqea:

Det finns sätt att få i djuren medicin, kalk och vitaminer utan "tvångsmating".

Ge djuret någon liten bit frukt det tycker om och spruta in flytande medicin/kalk/vitaminer inuti den med en spruta. En ärta kanske eller en liten bit banan eller ett blåbär eller nått annat som du sedan handmatar med.

När det gäller pulver så går det att göra ett litet "paket" av ett lätt fuktat salladsblad som man häller medicin/kalk/vitaminer i pulverform på och handmatar med. Då hamnar kalken inuti paketet och trillar inte av eller ur paketet.


52
5
Larsson:

Att jag byggde mitt egna regnsystem av saker från biltema och gardena.

med tips från två olika här på sidan o tog det bästa från båda och gjorde ett eget


230
22
Nooon:

Fasadplattor från Hornbach som bottenmaterial! Snyggt och praktiskt. De jag har färgar jag varannat år med te... men jag har sett att nu finns det också bruna plattor att köpa.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild